Škoda, škoda!

Nova Gorica, 01.04.2011

Nesrečni avtogol in neučinkovitost odnesla vsaj točko.

Tekma 25. kroga med Domžalami in Hitom Gorico se je zaključila z zmago domačih z 2:0. Kaj lahko bi bilo drugače, saj so si belo-modri nesrečno zabili avtogol, v drugem polčasu pa zapravili dve stoodstotni priložnosti.

Pri gostih je kaznovanega Miho Mevlja na sredini igrišča nadomestil Dino Martinović. Slednjega je v drugem delu zamenjal Sandi Arčon. Ostali del ekipe ni doživel sprememb.

V prvem delu smo spremljali taktični boj med obema kazenskima prostoroma. V uvodnih minutah so bili boljši domači, a si resnejših priložnosti niso pripravili. Novogoričani so zaigrali bolj obrambno. Iz minute v minuto so pridobivali več prostora.

Do večjega učinka v igri so gostje prišli v drugi polovici prvega dela. Akcije so postajale bolj povezane, do prve prave priložnosti pa so belo-modri prišli v 36. minuti. Po kotu je nevarno streljal Nejc Mevlja. Sledil je dober strel Dina Martinoviča, ki je zletel mimo vrat.

Le minuto zatem so domači srečno povedli. Po predložku z desne strani je pred Vasjo Simčičem nespretno posredoval Rok Buzeti, ki je zatresel lastno mrežo.

V nadaljevanju boljši začetek Novogoričanov. Igra kratkih podaj je bila na trenutke zelo dobra, a ni prinesla tako želenega izenačujočega zadetka. Streli iz kota so se kar vrstili, nevarno je poizkušal Franklin Vicente.

Izjemno priložnost je v 69. minuti zamudil Vito Plut. Prestregel je podajo domačega vratarja, se z njim znašel iz oči v oči, a je bil domžalski čuvaj mreže uspešnejši.

Do izenačenja bi belo-modri lahko prišli pet minut pozneje. Tokrat zelo razpoloženi Goran Galešić je z izjemno podajo na levem krilu našel Sandija Arčona, ki je izjemno podal pred vrata, kjer je bil za las prekratek Vicente. Zares lepa akcija, ki bi lahko Hitu Gorici prinesla vsaj točko.

Zadnje četrt ure so Novogoričani igrali z desetimi možmi. Zaradi drugega rumenega kartona je bil izključen Brazilec Vicente. Kljub napadalnim akcijam si pravega strela niso več priigrali.

V zaključku je razredčeno gostujočo obrambo kaznoval Junihno in postavil končni rezultat.

Zares škoda za poraz, saj so varovanci Davida Peršiča prikazali všečno igro z veliko mero kombinatorike in bojevitosti. V ključnih trenutkih je primanjkovala zbranost.

Že v torek Hit Gorica doma gosti Triglav. 

Domžale : HiT Gorica 2:0 (1:0)

Športni park, sodniki: Šart (Prevalje), Kresnik (Radlje ob Dravi) in Vozlič (Rogaška Slatina).

Strelca: 1:0 Buzeti (38./avtogol), 2:0 Juninho (90.).

Domžale: Vidmar, Seferović, Knezović, Elsner, Apatič, Teinović, Drevenšek, Šimunović, Juninho, Pekič (od 81. Zilić), Zatkovič.
Hit Gorica: Simčič, Buzeti, A. Jogan, Zarifović, N. Mevlja, Rakušček, Martinović (od 64. Arčon), Kršić (od 84. Vidić), Galešić, Vicente, Plut.

Rumeni kartoni: Seferović, Juninho; Vicente, Plut.
Rdeč karton: Vicente (75.).