Zmaga nad Triglavom

Nova Gorica, 05.04.2011

Tekmo je v 15. minuti odločil Goran Galešić.

Novogoričani so dosegli tretjo zmago spomladi. Z zadetkom Gorana Galešića so premagali kranjski Triglav.

V domače vrste se je vrnil zvezni igralec Miha Mevlja. Kot ofenzivni nogometaši so zaigrali Goran Galešić, Sandi Arčon in Vito Plut. Manjkal je kaznovani Franklin Vicente.

Uvodne minute so minile v običajnem nižjem ritmu igre. Domači so do prednosti prišli v 15. minuti. Goran Galešić je s prodorom po desni strani ukanil nekaj gostujočih igralcev in ob koncu akcije žogo potisnil prek golove črte. Zadetek je Hitu Gorici dal novih moči. Belo-modri so prevzeli pobudo, stisnili goste na svojo polovico, a jim vse do konca srečanja ni več uspelo zadeti.

Po vodstvu je prvo priložnost zamudil Sandi Arčon, tik zatem je mimo vrat streljal Miha Mevlja. Sledili so poizkusi Galešića, Vita Pluta in z razdalje tudi Nejca Mevlje. Novogoričane je še enkrat izdala neučinkovitost, k sreči pa slednja tokrat ni bila odločilna.

Gostje si v prvem delu niso priigrali omembe vredne priložnosti. Osredotočili so se na branjenje svojih vrat, Novogoričani pa so ob terenski premoči in številnih priložnostih uspešno zapirali poti za protinapade Gorenjcev.

V nadaljevanju bolj mirna igra. Potekala je pretežno med obema kazenskima prostoroma, takšnih priložnosti kot v prvem delu pa ni bilo vse do zadnje četrtine tekme.

Triglav je resno zapretil v 75. minuti. Damir Marjan je ogrel domačega vratarja Vasjo Simčiča, le nekaj zatem je zgrešil Rok Dolžan. Gostje so bili nevarni tudi v zadnjih minutah, ko so domači tudi izbili iz golove črte, a imeli v zadnjih trenutkih tekme dve izjemni priložnosti.

Tako Vito Plut kot Kris Jogan, ki se je na zelenice vrnil po poškodbi, se s streloma nista proslavila.

Kljub temu je Hit Gorica prišla do pomembne zmage, s katero se je učvrstila na šestem mestu lestvice. Rudar ima tri točke več, Olimpija pa dve.

Belo-modre sedaj čakajo kar tri gostovanja. V soboto v Velenju, zatem še v Lendavi ter na stožiškem lepotcu proti Olimpiji.


HIT GORICA - TRIGLAV 1:0 (1:0)
Športni park; sodnik: Balažič.
Strelec: 1:0 Galešić 15.

Hit Gorica: Simčič, Buzeti, Zarifović, N. Mevlja, A. Jogan, M. Mevlja (75./K. Jogan), Arčon, Kršić (40./Vidić), Galešić (71./Martinović), Plut, Rakušček.

Triglav: Pelko, Dolžan, Dimitrov (58./Marijan), Redžić, Jelar, Jerković, Najdenov, Stanarević (75. /Jurić), Pokorn, Stojnić, Ovčina.