Danes popoldan proti Rudarju

Nova Gorica, 09.04.2011

Ob 18. uri se bo v Velenju pričel dvoboj 27. kroga Prve lige med domačim Rudarjem in Hitom Gorico. Novogoričani srečanje pričakujejo dobro razpoloženi. Igra moštva je že dalj časa na zelo solidnem nivoju, prav takšno pa pričakujemo tudi v Velenju.

Večjih novosti pri postavitvi na igrišču in v postavi ne gre pričakovati. Novih poškodb ni, donedavno odsotni igralci pa predstavljajo vse večjo konkurenco aktualnim članom prve postave.

Današnja tekmeca sta se doslej pomerila na 49. dvobojih. Statistika je povsem izenačena, saj sta obe ekipi zabeležili po 18 zmag, 13 tekem se je končalo brez zmagovalca.

V Velenju so z 12 zmagami na 27 tekmah uspešnejši domači. Novogoričani so doslej v Šaleški dolini slavili osemkrat, sedem dvobojev se je zaključilo brez zmagovalca.

Zanimivo je, da so na zadnjih petih medsebojnih tekmah kar štirikrat slavili belo-modri, nazadnje v 9. krogu letošnje sezone, ko so bili na stadionu Ob jezeru boljši z 2:1. Zadnja tekma se je v Novi Gorici zaključila z 1:1.

Zadnja zmaga Rudarja nad Hitom Gorico pa je stara več kot poldrugo leto. Dne 19.9.2009 je bilo v Športnem parku 3:1 za Velenjčane.

Upajmo, da se bo ugodna tradicija zadnjih dvobojev v korist belo-modrih nadaljevala tudi danes.