Belo-modri osvojili Velenje!

Nova Gorica, 09.04.2011

Srečanje je z golom odločil Sandi Arčon!

Hit Gorica je z zelo dobro igro in zadetkom Sandija Arčona v 69. minuti zmagala v Velenju. To je četrta zmaga belo-modrih v osmi spomladanski tekmi.

Dvoboj so Novogoričani odigrali brez branilca Nejca Mevlje in napadalca Franklina Vicenteja, ki nista imela pravice nastopa. Mevljo je v osrčju obrambe zamenjal Boris Mijatović, ki je tako prvič zaigral za Hit Gorico.

V napadu je imel Vito Plut ob sebi Sandija Arčona in Gorana Galešića. Na klopi je prvič po bolezni sedel Enes Demirović, ki je v 87. minuti tudi dobil priložnost za igro. 

Uvodne minute so pripadle domačim igralcem, ki so imeli na voljo nekaj prekinitev, a resneje niso uspeli ogroziti vrat vratarja Vasje Simčiča. Novogoričani so se kmalu otresli pritiska, tako da je igra potekala med obema kazenskima prostoroma. Prvi gostujoči strel je v 18. minuti sprožil Aris Zarifović, takoj mu je na drugi strani odgovoril Aleš Jeseničnik.

Sledilo je nekaj nevarnih poizkusov Hita Gorice. V 29. minuti je z razdalje tik mimo gola streljal Admir Kršić, nakar se je dvakrat v dobrem položaju znašel Goran Galešić. Rezultat se ni spremenil tudi po poizkusu Alena Jogana. Tik pred odhodom na odmor so imeli lepo priložnost še domači, a se mreža ni zatresla.

V nadaljevanje je gostujoči strateg David Peršič krenil z enako ekipo. Novogoričani so začeli dinamično, takoj sta si priložnosti priigrala Galešić in Vito Plut. Po dveh poizkusih gostov so se prebudili Velenjčani. Ti so prek Bratanovića in Čadikovskega izvedli dva strela, tik zatem je lepo priložnost znova imel Plut. Streljal je čez vrata.

Odprta in dinamična tekma je še naprej navduševala občinstvo. V 64. minuti je znova streljal Kršić, le pet minut zatem pa je Hit Gorica prišla do prednosti.

Protinapad je pričel Vito Plut, podal na levo stran, od koder je žogo v sredini prejel Goran Galešić. Njegov strel je domači vratar odbil, a le do Sandija Arčona, ki je neubranljivo zadel.

Sledile so kar tri menjave. Dve so opravili domači, pri belo-modrih pa je v obrambi Zarifovića zamenjal Miha Gregorič. Po zadetku so imeli prosti strel Velenjčani, ki so imeli na voljo tudi strel s kota. Najbolj nevaren strel je za domače je v zadnjih minutah sprožil Bratanović.

Do konca srečanja sta za Hit Gorico na igrišče stopila dva povratnika po bolezni Kris Jogan in Enes Demirović.

Novogoričani so tako vknjižili drugo zaporedno zmago. Znova so prikazali dopadljivo igro, ki so jo kronali z zadetkom. Zares lepa popotnica pred dvema zahtevnima gostovanjema. Bravo, fantje!