Vasja Simčič: ''Pričakujemo nadaljevanje uspešnih iger.''

Nova Gorica, 16.04.2011

Danes ob 18. uri v Lendavi

Gostovanje v Lendavi bo za Hit Gorico drugo v nizu treh zaporednih tekem na tujem igrišču. Ob 18. uri se bodo pomerili proti domači Nafti, ki na prvenstveni razpredelnici za belo-modrimi zaostaja za osem točk.

V ekipo Hita Gorice se po odsluženi kazni vračata branilec Nejc Mevlja ter napadalec William Franklin Vicente, ki je prisilno počival kar na dveh srečanjih. Zaradi rumenih kartonov pa bo tokrat manjkal zvezni igralec Danjel Rakušček. Vsi ostali so na voljo strokovnemu vodstvu, ki je nekatere igralce preizkusilo tudi med tednom, na prijateljski tekmi z italijanskim nižjeligašem, ki so jo Novogoričani dobili s 3:1.

Pred tekmo z Nafto je za nd-gorica.com svoje misli strnil prvi vratar belo-modrih Vasja Simčič: ''S soigralci pričakujemo nadaljevanje dobrih iger in niza uspešnih rezultatov. Potrebovali smo nekaj časa, da smo se po zimski prenovitvi moštva ujeli. Mlada ekipa se mora vedno spopasti z nihanji. Tako je tudi pri nas. Sedaj je videti, da nam gre iz tekme v tekmo boljše. Seveda imamo še dovolj prostora za napredovanje. Z zmago proti Nafti bi se bolj približali četrtemu mestu, ki vodi v Evropo. To je tudi naš cilj, za katerega se bomo borili do zadnjega kroga. Upam, da nam bo uspelo.''

Simčič je v zadnjih nastopih pokazal odlične obrambe, a na lastne predstave gleda s svojimi očmi: ''Res, da mi gre v zadnjem času dobro. Toda vedno je lahko še boljše. Po vsakem prejetem zadetku pogledam, kje in kaj bi lahko storil več. Le tako se učim. Vsak dan delam na tem, da svoje predstave izboljšam,'' zaključuje Vasja, ki ga pogodba z ND Gorica veže še nekaj več kot leto dni.

Po današnjem gostovanju v Prekmurju se bo ekipa vrnila v Novo Gorico, kjer se v ponedeljek začnejo priprave na petkovo večerno tekmo v Stožicah proti Olimpiji, neposrednemu konkurentu za četrto mesto.

ND Gorica – vse pravice pridržane!