Na nocojšnje stožiško gostovanje polni upanja

Nova Gorica, 22.04.2011

Preberite pričakovanja iz našega tabora. Ob 20.00 prenos na Šport TV.

Svoj deseti uradni nastop v letu 2011 bodo nogometaši Hita Gorice obelodanili na novem stadionu v Stožicah. Nasprotnik bo Olimpija, ki ima na četrtem mestu pred Novogoričani le dve točki prednosti.

Obe ekipi gojita odprt slog igre. Trener belo-modrih David Peršič napoveduje: ''Želimo nadaljevati serijo zaporednih zmag. Olimpija je za spomladanski del sestavila dobro ekipo, ki igra lep, kombinatoren nogomet, a tudi mi imamo svoje adute. Ta tekma je velikega pomena za preboj v evropske pokale. Zagotovo pa še ne gre za odločilno tekmo. Do Ljubljančanov smo spoštljivi, a se jih nikakor ne bojimo.''

Z naslednjimi besedami pa tokratni derbi napoveduje športni direktor ND Gorica Uroš Dovžak: ''Olimpija me v bistvu sploh ne zanima. Gorica je štirikratni državni prvak in gremo v Ljubljano po zmago. Če bomo taki, kot smo bili na zadnjih tekmah, imamo vse možnosti, da nam to tudi uspe. Fantje so tega zagotovo sposobni.''

Moštvo sta v letošnji izvedbi Prve lige odigrali tri medsebojna srečanja. Julija lani je bilo v Športnem parku 2:2, jeseni v Stožicah pa 0:0. Prvo spomladansko tekmo so v Novi Gorici dobili Ljubljančani s 3:1, odtlej pa se je forma Novogoričanov le še stopnjevala.

Hit Gorica letos tako še ni premagala Olimpije, kar je dodaten motiv pred večernim petkovim nastopom. Prenos tekme se bo ob 20.00 pričel na Šport TV.

Pri belo-modrih po daljšem času ni kaznovanih igralcev. V moštvo se vrača tudi Danjel Rakušček, ki je izpustil gostovanje v Lendavi. Tako ima strokovno vodstvo na voljo vse nogometaše in s tem široko izbiro pri postavitvi igre.