Na tretjem zaporednem gostovanju prvi poraz

Nova Gorica, 22.04.2011

Brez novogoriškega zadetka v Stožicah.

Na tretjem zaporednem gostovanju v Prvi ligi 2010/11 je Hit Gorica po dveh zmagah zabeležila prvi poraz. Na Stožicah je Olimpija zmagala z 1:0.

Novogoričani so začeli odločno. Z visoko postavitvijo so sprva onemogočali domače napade. Toda Ljubljančani so kljub temu v 11. minuti izpeljali akcijo za vodilni in, kot se je izkazalo, tudi zmagoviti zadetek. Dosegel ga je Davor Škerjanc. V nadaljevanju prvega polčasa so bili bolj nevarni domači, a je na vse njihove poizkuse suvereno odgovoril vratar Vasja Simčič.

Nekoliko iz tira je gostujočo ekipo vrgla zgodnja poškodba branilca Nejca Mevlje, ki ga je zamenjal Boris Mijatović. Novogoričani so v prvem delu največ aktivnosti pokazali na desni strani napada, kjer je glavno vlogo igral Goran Galešić. Slednji se je nekajkrat znašel v ugodni situaciji, toda pravega zaključka ni bilo. Omeniti velja nevaren poizkus kapetana Admirja Kršića iz prostega udarca.
 
V drugem polčasu boljša igra Hita Gorice. Po uvodnem naletu gostov je Olimpija vzpostavila ravnotežje in imela nekaj lepih kombinacij. Bolj konkretni so bili tudi Novogoričani.

Dvakrat je izjemno poizkusil Galešić, a je domači vratar Damir Botojnić obakrat odbil. Precej groba igra Olimpije je bila kar nekajkrat na meji dovoljenega.

Bolj aktivna predstava belo-modrih jim je sicer prinesla številne napadalne akcije, udarca, ki bi končal v domači mreži, pa naposled nismo dočakali. V zaključku srečanja sta priložnost dobila Enes Demirović, ki je dobro streljal iz prostega udarca, ter mladi Sandi Arčon.

Kljub porazu belo-modri večidel tekme niso razočarali. Borili so se z vsemi močmi. Predvsem je manjkala natančnost pri zadnjih podajah in nekaterih strelih na vrata Olimpije.

Priložnost za nove točke bo že prihodnjo soboto. 30. aprila ob 20.00 v Športni park namreč prihaja Maribor. 
 

Olimpija : Hit Gorica 1:0 (1:0)

Stadion Stožice, sodniki: Bukovec, Kepe (oba Lendava) in Tompa (Turnišče).

Strelec: 1:0 Škerjanc (11.).

Olimpija: Botonjić, Kašnik, Škerjanc (od 80. Stojanović), Anđelković, Vršič (od 90. Rujović), Lovrečič, Šokota, Zeljković (od 71. Bešić), Sretenović, Božič, Radujko.

Hit Gorica: Simčič, Galešić, Zarifović, Vicente, Kršić (od 66. Arčon), Buzeti, Plut, N. Mevlja (od 15. Mijatović), M. Mevlja, A. Jogan, Rakušček (od 79. Demirović).

Rumeni kartoni: Radujko, Sretenović, Stojanović; Zarifović, A. Jogan.