Poraz na derbiju kroga

Nova Gorica, 30.04.2011

Mariborčani visoko slavili

Hit Gorica je v derbiju kroga visoko z 0:6 izgubila proti Mariboru. Gostje so trikrat zadeli v prvem delu tekme, prav tolikokrat se je gol Gorice stresel v nadaljevanju.

Goste je v vodstvo v 17. minuti popeljal Marcos Tavares. Dvanajst minut pozneje je Maribor podvojil prednost. Zadel je nekdanji igralec Gorice Goran Cvijanovic. Pred odhodm na odmor je s svojim drugim zadetkom do visoke prednosti goste povedel Tavares.

Najlepšo priložnost so Novogoričani zamudili v 37. minuti, ko sta poizkusila Danjel Rakušček in William Franklin Vicente, a žoga ni končala v mreži.

V drugem delu znova trije goli prve ekipe prvenstva. Za 0:4 je zadel Etien Velikonja v 46. minuti. Le dve minuti pozneje se je med strelce vpisal Dejan Mezga. Zadnji gol na tekmi je padel v 52. minuti,ko je znova zadel Tavares.

Hit Gorica je tokrat odigrala pod svojim nivojem iz spomladanskega dela prvenstva. Toda v torek imajo belo-modri prvi popravni izpit, ko gostujejo v Celju. Vsi skupaj se nadejamo, da bodo fantje takoj popravili vtis. 

Ob koncu srečanja je bil s strani štiričlanske komisije za igralca tekme izbran član Maribora Marcos Morales Tavares.


Hit Gorica : Maribor 0:6 (0:3)

Športni park, glavni sodnik: Darko Čeferin; Pomočnika: Gregor Rojko, Primož Arhar; Četrti sodnik: Andrej Žnidaršič;

Strelci: 1:0 Tavares 17., 2:0 Cvijanovič 30., 3:0 Tavares 45., 4:0 Velikonja 46., 5:0 Mezga 48., 6:0 Taveres 52.

Hit Gorica: Simčič, Buzeti, Zarifovič, Mijatovič (od 65. Gregorič), A. Jogan, M. Mevlja, Vicente (od 73. K. Jogan), Kršič, Galešić, Plut, Rakušček (od 46. Arčon);

Maribor: Radan, Filipovič, Mejač, Mezga, Tavares (od 60. Berič), Velikonja, Cvijanovič, Potokar (od 77. Vidovič), Rajčevič, Viler, Da Silva (od 70. Rep);

Rumeni kartoni: Mezga 36. (Maribor), Kršič 60. (Gorica), Galešić 82. (Gorica)