V Celju praznih rok: domači povedli po golu, ki ga ni bilo!

Nova Gorica, 03.05.2011

Za Hit Gorico je sedmič letos zadel Vito Plut.

Po treh zaporednih zmagah je Hit Gorica tokrat zabeležila tretji zaporedni poraz. Na Areni Petrol je bilo boljše CM Celje s 3:1.

Strokovni štab belo-modrih je nekoliko premešal postavo. V napadu je zaigral Kris Jogan, na levi strani zvezne vrste Sandi Arčon, na desnem obrambnem položaju pa Matija Širok. Manjkal je kaznovani Goran Galešić, poškodovanega branilca Nejca Mevljo pa je zamenjal Miha Gregorič

Po izenačenem uvodu so domači do prednosti prišli v 8. minuti. Roman Bezjak je z desne strani zadel tako prečko kot vratnico, od katere se je žoga odbila v polje. Sodnik je zadetek priznal, čeprav žoga ni prešla golove črte. Ta velika sodniška napaka je imela odločilen vpliv na potek tekme!

Prvo priložnost so si Novogoričani priigrali v 14. minuti, ko se je sam pred vrati znašel Kris Jogan, a je streljal preslabo. Le deseti minut zatem so Celjani dosegli prvi pravi zadetek. Po odbiti žogi je do strela prišel Bezjak in dosegel svoj drugi priznani gol na tekmi.

Belo-modri, ki v polju niso igrali slabo, so domačo prednost znižali v 30. minuti. Miha Mevlja je podal na levo stran do Matije Široka, ki je v sredini pred vrati našel Vita Pluta za 2:1. To je bil že sedmi zadetek tega napadalca v dresu Hita Gorice.

V nadaljevanju so belo-modri poizkušali priti vsaj do točke, a jih je znova presekal nenaden dogodek. Miha Gregorič je v skrajnem kotu kazenskega prostora podrl domačega igralca, iz enajstmetrovke pa je zadetek dosegel Zoran Pavlovič. Tekla je 69. minuta.

Še pred tem sta za Hit Gorico poizkušala Sandi Arčon ter Vito Plut, a se domača mreža ni zatresla.

Po tretjem domačem golu se je igra malce umirila, pravih priložnosti za zadetek pa ni bilo več. V drugem polčasu so v vrstah belo-modrih priložnost dobili še Dino Martinovič, Rok Buzeti ter Danjel Rakušček.

Do konca Prve lige 2010/11 je še pet krogov. Naslednjo bodo Novogoričani odigrali v soboto ob 20. uri, ko v Športni park prihaja ekipa Luke Kopra. 

CM Celje : Hit Gorica 3:1 (2:1)

Stadion Arena Petrol, sodniki: Gostenčnik, Karmel (oba Maribor) in Kresnik (Radlje ob Dravi).

Strelci: 1:0 Bezjak (8.), 2:0 Bezjak (23.), 2:1 Plut (30.), 3:1 Pavlovič (69./11 m).

CM Celje: Mujčinović, Akakpo, Krajcer, Brezič, Popović (od 79. Avguštin), Bezjak, Bakarič, Pavlovič (od 87. Kraljič), Gobec, Firer (od 75. Alenc), Beršnjak.

Hit Gorica: Simčič, Zarifović, Vicente, Kršić (od 83. Rakušček), Plut, M. Mevlja, Arčon (od 83. Buzeti), Širok, A. Jogan, K. Jogan (od 64. Martinović), Gregorič.

Rumeni kartoni: Firer, Brezič; A. Jogan, Gregorič.