Drevi že 54. primorski derbi: oglejte si ga v živo!

Nova Gorica, 07.05.2011

V Športem parku tudi nagradne igre.

Drevi ob 20. uri bosta na zelenico Športnega parka pritekli enajsterici Hita Gorice in Luke Kopra. Na sporedu bo že 54. primorski derbi v 1. SNL.

Doslej so več uspeha na medsebojnih tekmah zabeležili Novogoričani. Ti so v svojo korist odločili 21 srečanj. 16 se jih je končalo brez zmagovalca, prav tolikokrat pa so se veselili Koprčani. Ti imajo v zadnjem obdobju precej boljši medsebojni izkupiček.

V lanskem prvenstvu so rumeno-modri dobili tri od štirih tekem, ena se je končala z remijem. Letošnja statistika je bolj izenačena. V 5. krogu je Koper zmagal z 1:0, nakar smo videli dva remija, obakrat 2:2.

Nazadnje sta se tekmeca pomerila 16. marca na Bonifiki, ko je Hit Gorica prikazala dopadljivo predstavo, po kateri je osvojila točko (2:2). Za Novogoričane sta zadela napadalca Vito Plut ter William Franklin Vicente.

Zadnja zmaga Hita Gorice nad Koprom pa sega v prvenstvo 2008/09, ko so belo-modri 18. aprila 2009 v Športnem parku slavili z 1:0.

Koprčani imajo bolj izkušeno ekipo od Novogoričanov. Za rumene pa igrajo tudi nekdanji igralci Hita Gorice. To so: branilca Enes Handanagić in Bojan Đukić, zvezni igralec Nebojša Kovačevič ter napadalca Milan Osterc in Mitja Brulc.

Mladostna razigranost je zagotovo na domači strani. Pripravljenost igralcev je dobra, le upamo pa lahko, da bodo premagali nekoliko neugodno psihično stanje po treh porazih. Prav zato potrebujejo podporo s tribun!

Tudi z Vašo pomočjo se bo Hit Gorica nocoj borila za 12. zmago v Prvi ligi 2010/2011. Pridite v Športni park, kjer Vas poleg zanimivega derbija čakajo tudi nagradne igre!