Primorski derbi brez zadetkov

Nova Gorica, 07.05.2011

V dinamični tekmi domačim zmanjkala odločilna poteza

Tekmo s Koprčani je Hit Gorica odigrala brez kaznovanega Alena Jogana ter poškodovanega Nejca Mevlje. Trener Miran Srebrnič je v obrambno vrsto postavil tako Roka Buzetija kot Matijo Široka.

Primorski derbi se je pričel s previdnejšo igro z obeh strani. Aktivnost na sredini igrišča ni prinesla pravih zaključnih udarcev. Novogoričani so poizkušali tako prek desnega kot levega boka. Priigrali so si nekaj strelov iz kota.

Prvi resen poizkus smo videli v 22. minuti, ko je za goste poizkušal Davor Bubanja, domači vratar Vasja Simčič pa je strel ubranil. Novogoričani so obetavno kombinacijo izpeljali v 29. minuti. Podajo Roka Buzetija je nekoliko slabše zadel Vito Plut, tako da je priložnost splavala po vodi.

Le dve minuti zatem je Buzeti z leve strani meril prek vrat, sledil je poizkus Admirja Kršića, ki ga je gostujoči vratar Ermin Hasič ubranil.

Hit Gorica je v 41. minuti prišla do izjemne priložnosti. Sandi Arčon je dolgo vlekel žogo po sredini, na robu kazenskega prostora pa je na levi strani v prazen prostor podal Franklinu Vicenteju, ki je na oddaljeni vratnici našel Vita Pluta. Ta je za las zgrešil vrata.

V nadaljevanju smo v Športnem parku videli bolj aktivno igro. Gostje so zapretili prek Nebojše Kovačevića, pri domačih pa je poizkusil Franklin Vicente. Koprčani so v 54. minuti zatresli prečko, nakar so nekaj zelo lepih kombinacij izpeljali domači igralci.

Najlepšo priložnosti je v 57. minuti imel Goran Galešić, a je iz voleja sprožil čez vrata. Sledila je podobna priložnosti Franklina Vicenteja.

Novogoričani so narekovali ritem igre, aktivnejša igra na sredini igrišča pa jim je prinesla tudi nekaj lepih priložnosti. V 68. minuti je po tleh sprožil zelo razpoložen Galešić. Do izteka srečanja smo videli še nekaj polpriložnosti, nevarnosti za zadetek pa ni bilo. 

Kljub zavzetosti, agresivnosti in precej pretečenim kilometrom je belo-modrim vselej zmanjkala zadnja poteza, ki bi jim tokrat prinesla tri točke.

Glede na zadnje tri tekme je bil napredek v igri viden, zato lahko z optimizmom pričakujemo sredin severnoprimorski derbi v Ajdovščini. 

Po izboru posebne strokovne komisije je igralec primorskega derbija Aljaž Struna (Luka Koper). 

Hit Gorica : Luka Koper 0:0

Športni park, sodniki: Mertik (Odranci), Vukan (Apače) in Koren (Turnišče).

Hit Gorica: Simčič, Galešić, Zarifović, Vicente, Kršić (od 85. Rakušček), Buzeti, Plut (od 64. K. Jogan), M. Mevlja, Arčon (od 90. Martinović), Širok, Gregorič.

Luka Koper: Hasić, Handanagić, Kovačević, Vasiljev, Struna, Grižonič, Karič, Hadžič, Bubanja (od 83. Stančič), Marijanović (od 63. Timov), Osterc (od 72. Guberac).

Rumeni kartoni: M. Mevlja, Buzeti; Struna.