Ob 17. uri severnoprimorski derbi pri sosedih

Nova Gorica, 11.05.2011

V vrstah Hita Gorice ni kaznovanih igralcev.

Danes ob 17. uri bo na mestnem stadionu v Ajdovščini na sporedu že 61. severnoprimorski derbi v Prvi ligi. V letošnji sezoni so vse tri medsebojne dvoboje dobili Novogoričani, ki so bili jeseni doma boljši s 3:2, v Ajdovščini pa z 2:0. Doslej edino pomladansko srečanje so v Športnem parku s 4:1 sebi v prid odločili belo-modri.

Hit Gorica gre tudi tokrat na zmago. Zaradi poškodb sta vprašljiva nastopa osrednjega branilca Nejca Mevlje ter napadalca Vitra Pluta. Kaznovanih igralcev k sreči ni, tako da vsi ostali kandidirajo za današnji nastop.  

Medtem ko se Novogoričani z Rudarjem borijo za peto mesto, je Primorje trenutno na zadnji poziciji. Ajdovce s klopi vodi nekdanji učinkoviti napadalec belo-modrih Sandi Valentinčič, v ekipi pa je tudi nekdanji član ND Gorica Simon Živec.

Na dosedanjih 60. derbijih so Novogoričani zabeležili kar 29 zmag. 14 tekem se je končalo brez zmagovalca, 17 krat pa so bili uspešni igralci Primorja. Razlika v zadetkih je 95:69 za belo-modre.

Na stadionu v Ajdovščini so prav tako boljši nogometaši Hita Gorice. Na 28 tekmah so zmagali dvanajstkrat. Enkrat manj so bili uspešni domači, pet srečanj pa se je zaključilo z remijem. Razlika v zadetkih je 42:37 za Novogoričane.

Po današnjem derbiju varovance Mirana Srebrniča čaka še ena zahtevna domača preizkušnja proti Domžalam, ki se bodo očitno vse do zadnjega kroga borile za sam vrh. Tekma bo v soboto ob 20.15 v Športnem parku.