V soboto ob 18. uri v Kranju

Nova Gorica, 20.05.2011

Brez kaznovanih Mihe Mevlje in Vasje Simčiča

Državno prvenstvo 2010/2011 se bliža koncu. Pred nami sta le še dva igralna dneva. Nogometaši Hita Gorice imajo naslednjo preizkušnjo v soboto ob 18. uri na gostovanju v Kranju pri ekipi Triglav Gorenjska.

Novogoričani so v tem tednu opravili vse obveznosti po planu. V sredo so odigrali pripravljalno srečanje proti zamejski Juventini, kjer so zabeležili zmago s 4:0. V Gorenjski prestolnici bosta zaradi kazni tekmo izpustila vratar Vasja Simčič ter zvezni igralec Miha Mevlja. Slednji si je na zadnjem srečanju prislužil sedmi rumeni karton, medtem ko je vratar Simčič po sodnikovi napaki (ta namreč ob akciji Domžal ni dosodil prehitka) v zadnji minuti dodatka zadnje tekme prejel drugi rumeni karton ter posledično rdečega. Tako lahko v postavi Hita Gorice pričakujemo nekaj sprememb.

Vicente igralec prejšnjega kroga

Zagotovo bo v Kranju zaigral brazilski napadalec William Franklin Vicente, ki je postal po izboru spletne strani Sportal igralec prejšnjega kroga, ko je Hit Gorica doma z 2:1 premagala Domžale.

Vicente je letošnjo pomlad tretji nogometaš Hita Gorice, ki je bil po izboru navedene športne spletne strani igralec kroga. Pred Brazilcem je to uspelo napadalcu Vitu Plutu, ki je bil najboljši v 28. krogu, ko je dosegel tri zadetke ob zmagi Hita Gorice v Lendavi. Še pred tem pa je bil bočni branilec Rok Buzeti najboljši igralec 24. kroga, ko so Novogoričani doma s 4:1 ugnali Primorje.

Ob tem sporočamo, da bo na sobotni tekmi v Kranju ekipo vodil Florjan Debenjak, ker je Miran Srebrnič iz opravičljivih osebnih razlogov odsoten.

Po sobotnem srečanju pa bodo Novogoričani pričeli priprave na zadnji krog Prve lige 2010/2011, ko bodo v nedeljo 29. maja ob 17. uri v Športnem parku gostili ekipo Rudarja.

Pred in po srečanju se nam obeta bogat spremljevalni program. Več v naslednjih dneh. Zato vsak dan spremljajte nd-gorica.com