Na zadnji tekmi brez golov, Gorica osvojila peto mesto

Nova Gorica, 29.05.2011

Vito Plut in Sandi Arčion stresla okvir vrat

Za nami je 19. sezona državnega nogometnega prvenstva. Hit Gorica je na zadnjem srečanju pred domačim občinstvom osvojila točko proti Rudarju in tako prvenstvo končala na dobrem petem mestu.

Poslednjo tekmo v Prvi ligi 2010/11 sta v Športnem parku ekipi začeli dinamično. Domači so si najlepši priložnosti v prvem delu priigrali v 12. in 25. minuti.

Po dobrih desetih minutah igre in strelu s kota je do priložnosti prišel Alen Jogan, na golovi črto pa so Velenjčani žogo izbili. V 25. minuti je po podaji Roka Buzetija streljal Vito Plut in zatresel vratnico.
 
Še bolj dinamično srečanje s precejšnjim številom priložnosti smo spremljali v drugem delu. Za goste sta okvir vrat stresla Dragan Čadikovski ter Denis Grbić, ob zaključku tekme je vajo ponovil Sandi Arčon na strani Novogoričanov.
 
Pred tem sta pri belo-modrih zapretila Vito Plut in Franklin Vicente, vendar se rezultat ni spremenil.

Z osvojeno točko so belo-modri ohranili prednost dveh točk pred Rudarjem in tako osvojili končno peto mesto.

Trener Miran Srebrnič je za nd-gorica.com po tekmi dejal: ''Za konec smo odigrali dobro tekmo. Držali smo visok ritem igre, imeli priložnosti, a jih na žalost nismo izkoristili. Videlo se je, da so si tudi gostje želeli zmage, toda okvir vrat je danes preprečil kar nekaj zadetkov. Zadovoljen sem, da smo osvojili peto mesto, ki je bilo, glede na zadnje dogodke, tudi cilj ekipe.''

Po srečanju se je pred stadionom odvijala zabavna prireditev ''Plavi na zabavi''. Ob glasbenih gostih sta bili navijačem in gledalcem predstavljeni tako članska ekipa kot selekcije mladinske šole.

Za nogometaše Hita Gorice sledi premor do 15. junija, ko pričenjajo priprave na Prvo ligo 2011/12.

 

Hit Gorica : Rudar Velenje 0:0

Športni park, sodniki: Tratnjek (Murska Sobota), Kokolj (Škofljica) in Podobnik (Veliki Gaber).

Hit Gorica: Simčič, Buzeti, Zarifović, A. Jogan, Gregorič, M. Mevlja, Vicente, Kršić (od 85. K. Jogan), Galešić (od 71. Arčon), Plut, Demirović (od 78. Rakušček).

Rudar Velenje: Savič, Jelečević, Berko, Novaković, Dedić, Korun, Rotman (od 87. Tolimir), Mujaković (od 61. Kelenc), Grbić, Čadikovski (od 76. Klinar), Bratanović.

Rumeni kartoni: Galešić, Kršić; Korun, Dedić, Grbić.