Ob 18. uri proti selekciji Spins-a

Nova Gorica, 23.06.2011

Trener Miran Srebrnič pred začetkom priprav

Danes ob 18. uri bodo igralci Hita Gorice odigrali uvodno tekmo v sezoni 2011/2012. V Športnem parku bo nasprotnik selekcija SPINS-a.

Zaradi poškodb trener Miran Srebrnič in njegov sodelavec Florjan Debenjak ne moreta računati na bočnega branilca Matijo Široka, ofenzivnega igralca Dejana Žigona ter vratarja Janoša Štruklja. Po posebnem programu zaradi udarca na treningu vadi zvezni igralec Miha Mevlja.

''Cilj današnje prve tekme je, da igralci pokažejo svoje zmožnosti, ki so pogojene s procesom treninga, v katerem smo. Namen celotnih priprav je uigravanje in sama telesna priprava ekipe. Pričakujemo, da se bodo na teh šestih, morda sedmih pripravljalnih tekmah igralci predstavili v dobri luči in se bo do prvenstva izkristalizirala udarna zasedba,'' je za nd-gorica.com povedal Miran Srebrnič.

V petek imajo igralci prosto, po sobotnem jutranjem treningu pa se bodo popoldan odpravili v Prekmurje. Tam bodo odigrali štiri tekme, zadnja predstava pred pričetkom tekmovalne sezone v Prvi ligi, ki se prične 16. julija, pa bo v soboto ali nedeljo 9. ali 10. julija.

''Na priprave peljemo 25 igralcev in tri mladince. Na pripravljalnih tekmah bomo igrali proti primerljivo močnim tekmecem. Tekme bodo pokazale kje smo, nenazadnje bodo igralci na mednarodnih dvobojih pridobili dodatne izkušnje,'' zaključuje Srebrnič.

Naj spomnimo, da bo danes popoldan žreb za Prvo ligo 2011/2012.