Vasja Simčič o pripravah in pričakovanjih v novi sezoni

Sim__i___naslovnica.jpg

Nova Gorica, 09.07.2011

''Tudi ko smo bili prvaki, smo večino pripravljalnih tekem izgubili.''

Le še teden dni nas loči od uvodnega žvižga v 21. državnem nogometnem prvenstvu Slovenije. Novogoričani bodo v nedeljo 10. julija ob 18. uri odigrali še generalko proti Triglavu v Kranju, prihodnjo soboto 16. julija pa jih ob 20.00 v Ljudskem vrtu čaka uvodni obračun Prve lige 2011/2012.

Po skoraj mesecu dni priprav in šestih odigranih pripravljalnih tekmah je posebej za nd-gorica.com spregovoril vratar belo-modrih Vasja Simčič.

''Priprave smo opravili po načrtu. Delali smo dobro, imeli smo odlične pogoje. Predvsem v Moravskih toplicah smo opravili ogromno dela. Res je, da na pripravljalnih tekmah rezultatsko nismo blesteli. A to je že v naši navadi. Spomnim se, da tudi v sezonah, ko smo bili državni prvaki, smo pripravljalne tekme večkrat končali kot poraženci. Če se bo ta trend ohranil tudi letos, bomo vsi skupaj zelo veseli,'' je uvodoma povedal Simčič.

Novogoriški vratar se je zatem dotaknil pričakovanj pred sezono: ''Želimo se znova prebiti v evropska tekmovanja. Lani nam žal to ni uspelo, menim pa, da imamo ekipo, ki je tega sposobna. O konkretnih načrtih in ciljih je zelo težko govoriti. Tako naša kot ostale ekipe so doživele kar nekaj sprememb. Tekme bodo pokazale kam sodimo. Ekipa se je največ spremenila pozimi, tako da imamo za seboj že pol leta skupnih nastopov, kar se pozna tudi v igri,'' razmišlja Simčič in dodaja:

''Tako sam kot soigralci si želimo večje podpore s tribun. Nenazadnje večina igralcev prihaja iz lokalnega okolja, tudi ostali se tukaj počutijo dobro. Upam, da bodo gledalci spoznali naš trud in dobro igro ter nas podprli v čimvečjem številu. Tudi mi imamo veliko večji motiv, če je na tribuni ogromno ljudi.''

Za konec je Vasja podal tudi napoved pred bližajočo se tekmo z Mariborčani: ''Že spomladi smo dokazali, da jih lahko v Ljudskem vrtu premagamo. Zakaj ne bi tega ponovili? V Maribor gremo s pokončno držo, brez vsakršnega strahu. Že res, da so državni prvaki, a imamo tudi mi dobro ekipo, dobre posameznike, da jih lahko premagamo. Upajmo, da nam bo uspel dober začetek sezone.''

ND Gorica – vse pravice pridržane!