Prva točka v novem prvenstvu

Nova Gorica, 23.07.2011

Na končni rezultat je znova odločilno vplivala sodniška presoja.

Prva tekma sezone v Športnem parku med Hitom Gorico in Muro se je končala z 1:1. Po vodstvu v prvem delu so si Novogoričani ob sumljivi sodniški odločitvi v drugem polčasu zabili avtogol.

Namesto kaznovanega Nejca Mevlje je domači strokovni štab v ekipo uvrstil Miho Gregoriča. Priložnost od uvodne minute je dobil tudi napadalec Kris Jogan.

Domači so začeli odlično. Že v 3. minuti sta Vito Plut in Goran Galešić dobro kombinirala, zadnji se je znašel pred gostujočimi vrati, toda meril mimo leve vratnice. Sledila je igra med obema kazenskima prostoroma. Domači so sicer imeli rahlo terensko premoč, prave priložnosti pa si do vodilnega zadetka niso pripravili.

Hit Gorica je do prednosti prišla v 25. minuti tekme. Goran Galešić je izvedel prosti udarec z več kot 20 metrov. Njegov strel po tleh na daljšo vratnico je končal v mreži. Le minuto zatem je z nekoliko manjše razdalje poizkušal Franklin Vicente, a je bil gostujoči vratar na mestu. Sledil je podoben strel Vita Pluta.

V 40. minuti še ena lepa kombinacija belo-modrih. Galešić in Kris Jogan sta si izmenjala podajo, Jogan pa je z okrog 20 metrov sprožil vole udarec, ki je zletel tik mimo vrat.    

Drugi del se je začel v zaspanem ritmu. Novogoričani so imeli še naprej pobudo v polju, do priložnosti pa so prihajali le redko. Gostje so se ves čas zgolj branili in prežali na protinapade, domača igra pa se je vselej zaustavila pred zgoščeno postavitvijo Mure.

Do izenačenja so gostje prišli v 62. minuti. Po odbiti žogi in prepovedanem položaju, je nespretno posredoval domači branilec Alen Jogan, ki je zatresel lastno mrežo. Kljub protestiranju domačih igralcev je zadetek obveljal. 

Le nekaj minut zatem se je znova zatresla gostujoča mreža. Toda zadetek Arisa Zarifovića so sodniki razveljavili zaradi prekrška v kazenskem prostoru. Domači so imeli priložnosti še prek Nebojše Kovačevića, ki je neuspešno izvedel prosti udarec, zatem je s strelom z glavo poizkušal še Alen Jogan. Do konca tekme je znova ustrelil Galešić, a se rezultat ni več spremenil.

V zadnjem delu tekme sta pri Hitu Gorici zaigrala tudi Dalibor Stojanović, ki je v napadu nadomestil  Krisa Jogana, ter Sandi Arčon, ki je vstopil namesto Williama Franklina Vicenteja.

Trener Hita Gorice Miran Srebrnič je po končani tekmi razmišljal takole: ''V prvem polčasu smo si proti zelo zgoščeni, obrambni postavitvi gostov pripravili nekaj priložnosti. Dosegli smo tudi vodilni gol. V nadaljevanju je bilo še težje igrati, kajti gostje so se samo branili. Onemogočili so nam igro v globino, kar bi nam bolj ustrezalo. Mura je dosegla zadetek brez enega samega strela na gol, zopet pa smo bili priča zelo sporni sodniški odločitvi. Ne glede na to, moramo vzroke za to, da nismo zmagali, najprej iskati pri sebi. Igralci so si želeli zmage, golov, toda ni nam šlo. Doma moramo pokazati še več agresivnosti, in če ne gre drugače, poizkušati doseči zadetke tudi na silo. Osvojili smo točko, upam da bomo kmalu začeli tudi zmagovati.''


Hit Gorica : Mura 05 1:1 (1:0)

Športni park, sodniki: Gostenčnik, Šinkovec (oba Maribor) in Rajh (Hajdina).

Strelca: 1:0 Galešić (26.), 1:1 A. Jogan (64./avtogol).

Hit Gorica: Simčič, Buzeti, Zarifović, A. Jogan, Gregorič, M. Mevlja, Kovačević, Galešić, Vicente (od 86. Arčon), Plut, K. Jogan (od 69. Stojanović).

Mura 05: Luk, Janža, Kouter, Ošlaj, Cipot, Maruško, Horvat, Bohar (od 60. Sprečo), Fajić, Lotrič (od 46. Pavel), Sreš (od 85. Gruškovnjak).

Rumeni kartoni: Horvat, Kouter, Ošlaj, Cipot.