Visoka prijateljska zmaga

Nova Gorica, 05.08.2011

Belo-modri petkart zadeli

Belo-modri so se na prijateljskem obračunu pomerili z Adrio iz Mirna ter zmagali s 5:0. Nastopili so z dvema različnima postavama. V prvem delu so se Mirenci, ki so na trenutke zaigrali zelo čvrsto, dobro upirali zasedbi Hita Gorice. Ta je več razigranosti pokazala v drugem polčasu.

Zadetki in lepe akcije so se v nadaljevanju tekme kar vrstile. Po prvem polčasu brez golov je tekmo strelsko odprl Rok Buzeti, ki je zadel z desne preko vratarja v njegov desni kot. Na 2:0 je povišal Dejan Žigon po lepi podaji Sandija Arčona.

Zadnje tri gole pa je dosegel napadalec Vito Plut. Belokranjec je pokazal dobre realizacijske sposobnosti. Vsi upamo, da se mu bo odprlo tudi v prvenstvu.

Tekma je služila kot priprava pred sobotnim dvobojem, ko v Novo Gorico ob 20. uri prihajajo Celjani. Vsi upamo na prvo zmago.

Adria: Hit Gorica 0:5 (0:0)

Strelci: 0:1 Buzeti (53'), 0:2 Žigon (61'), 0:3 Plut (74'), 0:4 Plut (83'), 0:5 Plut (86')

Postava Hita Gorice: Brljak, Širok, Mevlja N., Mijatović, Jogan A., Mevlja M., Rakušček, Martinović, Galešić, Jogan K., Ndiaye.

V drugem polcasu so igrali: Brljak, Gregorič, Zarifović, Buzeti, Celcer, Vetrih, Kovačević, Žigon, Arčon, Vicente, Plut.