Belo-modri v soboto ob 20. uri gostujejo v Kopru

Nova Gorica, 12.08.2011

Brez poškodovanih, brez kaznovanih

Pred vrati je 5. krog Prve lige 2011/12. Hit Gorica se bo v sobotnem večeru na Bonifiki pomerila s Koprčani. Obe moštvi sta v prvenstvo krenili v krču. Novogoričanom je prvo zmago uspelo zabeležiti v prejšnjem nastopu, medtem ko je Luka Koper še vedno brez popolnega uspeha.

Belo-modri na Obalo odhajajo optimistično razpoloženi. Zadnja tekma s Celjani jim je dvignila samozavest, s tremi osvojenimi točkami pa so dobili dokaz o uspešnem delu. Poškodb v moštvu ni, prav tako ni kaznovanih nogometašev. Strokovni štab na čelu s trenerjem Miranom Srebrničem bo tako lahko računal na vse igralce.

Ta teden sta bila zaradi nastopa za mlado reprezentanco Slovenije U-21 večji del trenažnega procesa odsotna brata Miha in Nejc Mevlja.

STATISTIKA

Sicer bo to že 55. primorski derbi. Hit Gorica jih je dobila 21, 16 krat so se veselili rumeno-modri, 17 tekem pa se je končalo brez zmagovalca. Razlika v zadetkih je 76: 68 za Novogoričane.

V zadnjih treh nastopih sta se tekmeca razšla z delitvijo točk. Tako je bilo tudi 16. marca 2011 v zadnji tekmi na Bonifiki, ki se je zaključila z 2:2.

Zadnja zmaga Novogoričanov proti Koprčanom je stara že dobri dve leti. 18. aprila 2009 so v Športnem parku slavili z 1:0, zadnjič pa so se na Bonifiki vseh treh točk razveselili 26. julija 2008, ko so zmagali s 3:1.

Po tem nastopu čakata belo-modre še dve gostovanji. Prihodnjo soboto v Domžalah, v sredo, 24. avgusta pa pokalno srečanje v Hotizi.