F. Vicente, Plut, Galešić, Plut! Belo-modri s 4:0 osvojili Koper!

Nova Gorica, 13.08.2011

Hit Gorica je v gosteh visoko premagala Luko Koper.

Novogoričani so dosegli drugo zaporedno zmago v Prvi ligi 2011/12. Na gostovanju v Kopru so zmagali kar s 4:0 ter na Bonifiki slavili prvič po več kot treh letih.

Belo-modri so odlično začeli. Že v 5. minuti je Brazilec William Franklin Vicente dolgo vlekel žogo, se na robu kazenskega prostora zaustavil, obrnil ter s strelom na daljšo vratnico presenetil domačega vratarja. Novogoričani so nadaljevali z napadalno in povezano igro. Omeniti velja dober poskus Gorana Galešića, ki je zletel čez vrata.

Koprčani so imeli edino priložnost prek Konstantina Vassiljeva. Udaril je s prostega strela, a je vratar Vasja Simčič žogo ubranil.

V nadaljevanju podobna slika. Nekoliko več prometa so ustvarili domači, ki so poizkušali predvsem iz kotov, toda brez uspeha.

Dvojno prednost je Hitu Gorici že v 7. minuti drugega polčasa zagotovil Vito Plut. Izvrstno je izvedel prosti strel z leve strani.

Belo-modri so v končnici tekme prikazali izjemne zaključke akcij. Najprej je na 3:0 po podaji Nejca Mevlje, preigravanju ter strelu z desne strani povišal Goran Galešić.

Le tri minute zatem, torej v 86. minuti, pa je lepo akcijo zaključil Vito Plut. To je bil drugi zadetek Belokranjca v tem večeru, skupno tretji v Prvi ligi 2011/12.

Novogoričani so koprsko gostovanje opravili z odliko. Izkazali so se s kombinatorno igro, v kateri so prejeli zgolj en rumeni karton (Aris Zarifović). Že na peti letošnji tekmi so dosegli štiri zadetke. To jim je v celotni lanski sezoni uspelo dvakrat.

Kot je znano, čakata Hit Gorico sedaj še dve gostovanji. V soboto ekipa gostuje v Domžalah, prihodnjo sredo pa v Hotizi v Prekmurju.

 

Luka Koper : Hit Gorica 0:4 (0:1)

ŠRC Bonifika, sodniki: Perič (Kranj), Arhar (Vrhnika) in Stančin (Ljubljana).

Strelci: 0:1 Vicente (5.), 0:2 Plut (52.), 0:3 Galešić (84.), 0:4 Plut (87.).

Luka Koper: Hasić, Blažič, Guberac, Linić (od 46. Kajtazi), Brečević (od 71. Karič), Vassiljev, Struna (od 58. Žibert), Bagarić, Hadžić, Đukić, Osterc.

Hit Gorica: Simčič, Zarifović, Kovačević, Vicente (od 69. K. Jogan), Galešić, Buzeti, Plut, M. Mevlja (od 82. Rakušček), N. Mevlja, A. Jogan, Žigon (od 76. Stojanovič).

Rumeni kartoni: Đukić, Hadžić; Zarifović.
Rdeč karton: /.