Hit Gorica že tretja, le tri točke za prvim mestom!

Nova Gorica, 28.08.2011

Zadetka proti Nafti je dosegel Vito Plut ob izdatni pomoči Franklina Vicenteja.

Četrta zaporedna zmaga je v žepu! V precej grobi in na trenutke zelo živčni tekmi so belo-modri doma z 2:1 premagali lendavsko Nafto. Zadetka je pripravil William Franklin Vicente, v vlogi dvakratnega eksekutorja pa se je izkazal Vito Plut. Ta je z naskokom vodilni strelec Prve lige.

Domače strokovno vodstvo je v začetno postavo namesto poškodovanega bočnega branilca Roka Buzetija uvrstilo Matijo Široka. Drugih sprememb v moštvu glede na zadnje tekme ni bilo.

V uvodnih minutah smo spremljali pobudo domačih, a si prave priložnosti ob treh strelih s kota niso priigrali. Gostje so prvi strel sprožili v 15. minuti, z obrambo se je izkazal Vasja Simčič. Domači so takoj odgovorili. Do priložnosti je na desni strani kazenskega prostora prišel Dejan Žigon, njegov diagonalni strel pa je le za las zgrešil cilj.

Novogoričani povedli v 27. minuti. Po globinski podaji je do žoge prišel Franklin Vicente, tudi danes med bolj aktivnimi v domači ekipi, ki je po odličnem sprejemu potegnil v kazenski prostor, tam pa ga je branilec Nafte podrl. Strel z bele točke je uspešno izvedel Vito Plut . To je že peti gol Belokranjca letos.

Nekaj minut pozneje je sledil poizkus Matije Široka, do konca prvega polčasa pa je dva strela sprožil Goran Galešić. Novogoričani so tako z 1:0 dobili prvi polčas.

Že v tretji minuti nadaljevanja je po levi strani prodrl Franklin Vicente, gostujoči vratar pa je strel ubranil. Hit Gorica je v 52. minuti podvojila prednost. Vicente je pred gostujočim golom odvzel žogo branilcu Lendavčanov Stjepanu Cabanu ter jo nesebično podal do prostega Vita Pluta, ki je zadel prazno mrežo.

Še pred tem velja omeniti protest gostov, ki so menili, da je eden od  domačih branilcev v lastnem kazenskem prostoru igral z roko. Do zadetka so gostje prišli v 63. minuti. Po kombinaciji pred domačim golom je s strelom v daljši kot vratarja Simčiča premagal Arpad Vaš. To je bil prvi prejeti zadetek novogoriškega vratarja po kar 352 odigranih minutah v letošnji Prvi ligi.

V 77. minuti odlična akcija domačih. Vito Plut je na desni strani našel Gorana Galešića, ta je podal v sredino, kjer je Franklin Vicente le nastreljal gostujočega vratarja.

Trener Miran Srebrnič se je v končnici tekme odločil za vse tri razpoložljive menjave. Dvakratnega strelca Pluta je zamenjal Kris Jogan, namesto Dejana Žigona pa je vstopil Sandi Arčon. Sledil je še vstop Danjela Rakuščka namesto Gorana Galešića. 

Do konca tekme sta sledila poskusa Krisa Jogana ter Sandija Arčona, v 85. minuti pa je po podaji Vicenteja, nad katerim je bilo storjenih kar 11 (!) prekrškov, znova streljal Jogan.

Novogoričani so tako dosegli že četrto zaporedno zmago v prvenstvu, skupaj s pokalnim uspehom pa že peto. Sledi prvenstveni premor, v katerem bodo odigrali dve prijateljski tekmi. Naslednji dvoboj v Prvi ligi belo-modri igrajo čez 14 dni v Velenju.

Hit Gorica : Nafta Lendava 2:1 (1:0)

Športni park, sodniki: Kajtazovič (Kranj), Šinkovec (Begunje) in Lunežnik (Zgornja Ložnica).

Strelca: 1:0 Plut (27./11 m), 2:0 Plut (52.), 2:1 Vaš (64.).

Hit Gorica: Simčič, Širok, Zarifović, N. Mevlja, A. Jogan, M. Mevlja, Kovačević, Galešić, Vicente, Plut (od 79. K. Jogan), Žigon (od 79. Arčon).

Nafta: Ajlec, Korošec, Caban, Levačič, Matjašec, Lesjak, Tomažič-Šeruga, Vaš, Sreš (od 67. Raduha), Polareczki, Zelko (od 58. Jovanovič).

Rumeni kartoni: Plut, A. Jogan, Vicente; Lesjak, Korošec, Tomažič-Šeruga, Caban, Levačič, Matjašec.