Kje so naše ladje?

Nova Gorica, 01.09.2011

Tim Matavž podpisal za PSV Eindhoven, Jasmin Kurtić igra za Varese. Preverite kje so nekateri nekdanji člani ND Gorica.

Včeraj se je zaključil poletni prestopni rok, zaradi česar predstavljamo pregled trenutnih delodajalcev nekaterih nekdanjih nogometašev in članov ND Gorica.

Med slovenskimi nogometaši je bil to poletje najbolj odmeven prestop Tima Matavža, ki še naprej ostaja na Nizozemskem v ligi Eredivisie. Iz kluba FC Groningen je prestopil v PSV (Philips Sport Vereniging) iz Eindhovna, ki je leta 1988 postal tudi evropski prvak. Tim bo zaigral v letošnji UEFA Evropski ligi.

Prav tam bosta od nekdanjih igralcev Hita Gorice svoje znanja kazala tudi Etien Velikonja in Goran Cvijanović, ki igrata za NK Maribor 1960.

Potem ko je v lanskem letu Valter Birsa kot prvi nekdanji član ND Gorica z burgundskim klubom AJ Auxerre nastopil v elitni UEFA Ligi prvakov, v tem tekmovanju letos nimamo svojega predstavnika. Birsa se je že v začetku poletja preselil k CFC Genoa v italijansko prvo ligo. Tekmovanje v Serie A se zaradi stavke še ni pričelo.

Tam bo za AC Chievo Verona še naprej nastopal Bojan Jokić. V mladinski ekipi Atalanta BC iz Bergama se bo kalil Nejc Praprotnik.

Iz prve v drugo italijansko ligo se je preselil Jasmin Kurtić. Po polovici odigrane sezone pri ekipi US Citta' di Palermo je sedaj član moštva AC Varese 1910. Kurtić je že debitiral v Serie B in na obeh tekmah odigral 90 minut.

Več igralnih minut kot spomladi si obeta tudi Gregor Balažic, ki je postal standardni član obrambe ekipe FC Karpaty Lviv. Z Ukrajinci se mu ni uspelo uvrstiti v UEFA Evropsko ligo, saj so obstali na zadnji stopnički kvalifikacij.

Branilca Marko Šuler in Matija Škarabot še naprej nastopata za belgijski, flamski klub KAA Gent. Lani sta oba nastopila v UEFA Evropski ligi, letos ju čaka belgijsko prvenstvo in pokal. Z odhodom iz Genta se je zadnje dni sicer spogledoval Šuler, ki pa ostaja v Flandriji.

V avstrijski prvi Bundesligi bosta še naprej igrala Miran Burgič in Matej Mavrič Rožič. Prvi nastopa v majici kluba FC Wacker Innsbruck, Mavrič pa igra za moštvo KSV Superfund Kapfenberg.  

Na Poljskem vztraja Andrej Komac, ki brani barve ekipe K.S. Ruch Chorzow.

Bočni igralec Sebastjan Komel je po lanski polletni avanturi pri belgijskem FC Brussels tokrat podpisal za dobro znani danski klub FC Randers. Ta letos nastopa v drugi ligi, še lansko poletje pa smo ga videli v Novi Gorici v kvalifikacijah za UEFA Evropsko ligo.

Član Hita Gorice iz začetka prejšnjega desetletja Anton Žlogar je po dolgoletnem igranju na Cipru prišel bliže domu. Sedaj nastopa za italijanskega D ligaša Pordenone Calcio.