Slovenija: zopet zmaga mladih in poraz članov

Nova Gorica, 07.09.2011

U-21 premagal Ukrajino, člani klonili proti Italiji

Državni nogometni reprezentanci Slovenije sta se v torek, tako kot v petek, s svojima nasprotnik razšli z drugačnima uspehoma.

Članska vrsta je v kvalifikacijah za UEFA EURO 2012 na svoji predzadnji tekmi izgubila z Italijo z 0:1. Edini zadetek v Firencah je pet minut pred koncem tekme dosegel Gianpaolo Pazzini.

Za Slovenijo sta vso tekmo odigrala nekdanja člana ND Gorica Marko Šuler ter Bojan Jokič. Valter Birsa je igral do 55. minute, medtem ko sta Tim Matavž in Matej Mavrič Rožič sedela na klopi.

Slovenija ima pred zadnjo tekmo le še teoretične možnosti za osvojitev drugega mesta, ki vodi v dodatne kvalifikacije. Na zadnji tekmi bodo zeleno-beli v Mariboru 11. oktobra gostili reprezentanco Srbije.


Še tretja zmaga za U-21

Veliko bolj uspešna je bila mlada reprezentanca. Ta je na Ptuju z 2:0 premagala Ukrajino in tako dosegla še tretjo zmago v četrti tekmi v kvalifikacijah za UEFA EURO 2013, ki bo v Izraelu.

Slovenci so oba zadetka dosegli v drugem polčasu. Zadela sta Dejan Lazarevič ter Enej Jelenič. Za našo ekipo je od 40. minute igral aktualni član ND Gorica Miha Mevlja. Nejca Mevlje ni bilo v ekipi zaradi kazni.