Nadaljevanje Prve lige: belo-modri v Velenju

Nova Gorica, 09.09.2011

Tekma se bo v soboto pričela ob 19.00

In boj se nadaljuje. Po prvenstvenem premoru zaradi reprezentančnih akcij se bo v soboto nadaljevalo domače državno prvenstvo.

V 8. krogu 21. izvedbe Prve lige bo Hit Gorica gostovala v Velenju. Pred premorom so belo-modri pokazali, da so iz pravega testa. Štiri zaporedne zmage so jih izstrelile med najboljša moštva v državi. V tej kondiciji želijo tudi nadaljevati.

Med pripravami na nadaljevanje prvenstva so Novogoričani odigrali dve prijateljski srečanji. Z 2:1 so premagali Garmin Šenčur, ki tekmuje v 2. SNL, primorskemu ligašu NK Renče pa so zabili osem zadetkov. Strokovni štab ni mogel računati na člana mlade državne izbrane vrste Miho in Nejca Mevlja, zaradi poškodbe je manjkal Rok Buzeti.

V Velenje se belo-modri odpravljajo samozavestni. To bo že 52. dvoboj tokratnih nasprotnikov, statistika pa je skoraj izenačena. Ob 14 remijih so Velenjčani doslej vknjižili 18 zmag, Hit Gorica pa ima na svojem računu eno več.

V nasprotju z Novogoričani je Rudar zadnje tekme odigral slabše. Zmage niso okusili že na treh srečanjih, v petih nastopih pa so enkrat osvojili tri točke, dvakrat po eno in dvakrat ostali brez točk. Toda statistika je svet zase, tudi pretekli dvoboji ne pomenijo ničesar. Tokrat je nova tekma, novo dokazovanje.

Zadnja zmaga Rudarja nad Novogoričani sega v 19. september 2009, odtlej pa sta se moštvi dvakrat razšli z remijem, kar pet tekem pa so dobili belo-modri. Ti so slavili tudi na zadnjih treh gostovanjih v Velenju.

Želimo si, da bi se takšna tradicija nadaljevala tudi na tekmi, ki se prične v soboto ob 19. uri.

Naj dodamo, da Novogoričane prihodnji teden čakata dve preizkušnji. V sredo 14. septembra ob 16.30 gostujejo na pokalni tekmi v Tolminu, v soboto 17. septembra ob 20. uri pa igrajo domači dvoboj Prve lige s Triglavom.