Nesrečen poraz v Velenju

Nova Gorica, 10.09.2011

Belo-modri so zadetek prejeli v sodnikovem dodatku

Hit Gorica je v 8. krogu Prve lige z 0:1 kolnila na gostovanju v Velenju. Edini gol na srečanju je v 91. minuti dosegel Matej Podlogar.

Škoda! Belo-modri so s porazom v Velenju prekinili serijo štirih zaporednih zmag. A kljub rezultatskemu neuspehu, z igro in pristopom niso razočarali.

Boljšo predstavo so Novogoričani prikazali v prvem delu. V uvodu je dvakrat nevarno zapretil William Franklin Vicente, v akcijah pa ga je vselej prehitel domači vratar. Velenjčani so prvi strel sprožili po približno dvajsetih minutah. Vratar Vasja Simčič je žogo odbil.

Za Hit Gorico je imel nato do odhoda na odmor lepe priložnosti Vito Plut. V dveh zelo obetavnih napadih je Belokranjec za las zgrešil cilj. Privlačna je bila predvsem druga akcija, ko je Plut že preigral domačega vratarja, a nato streljal mimo vratnice.

Tudi igralci Rudarja so do konca polčasa imeli dva strela, vendar tako Tolimir kot Mujaković nista bila uspešna.

V nadaljevanju nekoliko bolj mirna, šahovska partija. Gostje so poizkušali z nekaterimi kombinacijami ogroziti domača vrata. V zaključku akcij pa so bili premalo konkretni, zavoljo česa si zelo nevarnega poizkusa niso priigrali.

Rudar je poizkušal s nekaterimi streli, ki so bili nenatančni vse do praktično zadnjega napada na tekmi. V 91. minuti je namreč po lepi podaji soigralca streljal Matej Podlogar in matiral Vasjo Simčiča.  

Kljub porazu so Novogoričani večji del tekme znova prikazali njim značilno igro, ki se jim tokrat rezultatsko ni izšla. Ne glede na to, pa lahko optimistično zrejo v naslednje preizkušanje.

Ta belo-modre čaka že v sredo, ko v okviru Hervis pokala Slovenije gostujejo v Tolminu, v Prvi ligi pa bodo moč znova pokazali v soboto v Športnem parku proti Triglavu. 

 

Rudar Velenje : Hit Gorica 1:0 (0:0)

Stadion Ob jezeru, sodniki: Skomina (Koper), Arhar (Vrhnika) in Stančin (Ljubljana).

Strelec: 1:0 Podlogar (90.).

Rudar: Savić, Mujaković (od 66. Črnčič), Jeseničnik, Rošer (od 62. Žinko), Trifković, Majcen (od 74. Podlogar), Rotman, Berko, Bratanović, Tolimir, Stojnić.

Hit Gorica: Simčič; Širok, Zarifović, N. Mevlja, A. Jogan; Kovačević, M. Mevlja (od 84. Rakušček), Žigon (od 64. Arčon); Vicente, Galešić, Plut (od 78. K. Jogan).

Rumeni kartoni: Bratanović, Rotman, Črnčič; Vicente.