Točka na domači tekmi s Triglavom

Nova Gorica, 17.09.2011

Mreži se nista zatresli.

V peti domači tekmi so Novogoričani zabeležili remi brez zadetkov proti kranjskemu Triglavu.

Domača vrsta je zaigrala v zdaj že standardni postavi. Zaradi poškodbe ni bilo Roka Buzetija, vsi ostali so bili na razpolago domačemu strokovnemu štabu.

Po uvodnem taktiziranju smo prvo domačo priložnost zabeležili v 15. minuti, ko je poizkušal Franklin Vicente. Prav ta igralec je bil znova med najbolj aktivnimi.

Sledil je dvojni strel Triglava, najlepšo domačo akcijo v prvem delu pa sta v 29. minuti izpeljala Goran Galešić in Vito Plut. Belokranjec je prodrl po desni strani, do zaključka pa ni prišlo.

Plut je bil aktiven tudi v 31. minuti ter ob koncu polčasa. Najprej je po visoki globinski žogi streljal z glavo, vratar gostov je odbil v kot, nakar je na drugi vratnici po lepi podaji s kota streljal čez vrata.

Novogoričani so imeli v prvem delu vseskozi pobudo, vselej pa je manjkala večja aktivnost v igri ter nekoliko več natančnosti pri zaključnih strelih. 

V nadaljevanju bolj ostra in živčna tekma. Za vodstvo belo-modrih bi lahko v 54. minuti poskrbel Franklin Vicente, ki je šel sam proti gostujočim vratom, preigral vratarja, a nato meril mimo gola. Zares lepa akcija, vendar znova brez učinkovitega zaključka.

Za Triglav je nekaj minut pozneje z razdalje streljal Anže Košnik. V 70. minuti je z glavo poizkusil Nejc Mevlja, gostujoči  vratar pa je strel ubranil.  Sledila je lepa akcija, po kateri je do strela prišel Nebojša Kovačević, vendar je bil vratar Triglava znova na mestu.

Sedem minut pred koncem tekme se je domača klop odločila za dvojno menjavo. Pluta in Vicenteja sta zamenjala Dalibor Stojanović ter Sandi Arčon. Jalovi napadi pa kljub temu niso prinesli želenega učinka.

To je ob dveh zmagah ter enem porazu še drugi domači remi belo-modrih letos. V sredo nas v Športnem parku čaka derbi kroga med Hitom Gorico in Mariborom.

HIT GORICA - TRIGLAV 0:0

Hit Gorica: Simčič, Zarifović, Kovačević, Vicente (84./Arčon), Galešić, Plut (84./Stojanović), N. Mevlja, M. Mevlja, Širok, A. Jogan, Žigon (60./K. Jogan).

Triglav: Gracar, Smolej, Stjepanović, Krcić, Dolžan, Romič (63./Jelar), Najdenov, Košnik (87./Zornik), Šušteršič, Čoralić, Bunderla (90./Burgar).