Ob 20. uri derbi v Športnem parku

Nova Gorica, 21.09.2011

Ne zamudite! Oglejte si ga v živo!

Nocoj ob 20. uri se bodo nogometaši Hita Gorice na domače stadionu v Športnem parku pomerili z Mariborčani.

Gostje so aktualni državni prvaki ter udeleženci Uefa evropske lige, kar pomeni, da bomo v Novi Gorici spremljali eno najbolj prestižnih tekem v letošnji sezoni.

Belo-modri so nazadnje brez zadetkov remizirali s kranjskim Triglavom. Zaradi poškodbe v ekipi še naprej ne bo Roka Buzetija, medtem ko bo Alen Jogan odsoten zaradi kazni. Tudi Štajerci so v zadnjem nastopu zabeležili remi. Na Bonifiki so se s Koprom razšli z 2:2.

Trener Miran Srebrnič ima kljub odsotnima na voljo širok igralski kader. Zadnji nastop ga ni razočaral, čeprav je že drugič v dveh tekmah zatajila realizacija. ''Gostje so igrali obrambno, kljub temu pa smo si pripravili štiri priložnosti. V zaključku akcij moramo biti bolj zbrani,'' se je legenda Goriškega nogometa naslonila na zadnji prvenstveni nastop, kar je pomenilo tudi iztočnico za razmišljanje pred tekmo z Mariborčani.

Šef strokovnega štaba belo-modrih jo pričakuje z naslednjimi besedami: ''Maribor se v Novo Gorico ne prihaja branit. Oni bodo tukaj igrali nogomet. Pričakujem odprto tekmo, z veliko ritma. Tudi mi bomo zaigrali z odprtimi kartami, z njimi se bomo ''nadigravali''. Videli bomo, kako bomo uspešni. Motiv je dovolj velik, upam, da bomo temu sledili.''

Derbiji dveh najbolj uspešnih ekip v zgodovini državnih prvenstev Slovenije so bili vedno zanimivi, s kopico zadetkov. Prav takšno srečanje pričakujemo tudi nocoj.

Ob 20. uri vljudno vabljeni v Športni park. Pomoč s tribun bo igralcem več kot dobrodošla. Pridite, igrajmo skupaj!