Vito Plut: ''K sreči sem napako takoj popravil.''

Nova Gorica, 22.09.2011

Pogovor s strelcem vodilnega zadetka za Hit Gorico

Ena osrednjih figur tokratnega derbija Prve lige je bil zagotovo napadalec Hita Gorice Vito Plut. Belokranjec je v 65. minuti dosegel vodilni zadetek za domače moštvo, kar je že njegov sedmi v sezoni. Le tri minute prej pa je zamudil takorekoč idealno priložnost. Zgrešil je strel z bele točke.

Po tekmi je bil precej dobre volje, čeprav se je v njegovem glasu čutilo malce grenkobe. Tako zaradi razpleta srečanja, saj so Novogoričani vodil vse do 90. minute, kot tudi zaradi slabo izvedenega ''penala''. Kljub temu je razpoložen za pogovor stopil pred predstavnike medijev: 

''Po zgrešeni enajstmetrovki mi je bilo precej težko, a k sreči sem kmalu zatem popravil napako. Zadetka sem se res razveselil. Bila je odlična akcija celotne ekipe. Škoda le, da nismo zdržali do konca in tekme dobili. Srečanje ni bilo lahko. Igrali smo dobro, zelo skoncentrirano, in imeli tri točke v žepu praktično do zadnje minute. Toda prejeli smo ta nesrečen zadetek.''

Prvi goriški napadalec je dodal: ''Proti prvakom in udeležencem evropske lige je tudi točka lep dosežek. Še posebej ker smo jo osvojili z dobro igro. V prvem polčasu so bili sicer gostje malo boljši, mi nismo prišli do prepoznavne igre. V drugem pa smo prevladovali, izpeljali nekaj lepih akcij ter zasluženo povedli. Glede razpleta pa že veste, kako je bilo. Omenil bi še pomoč publike, ki nam je prišla zelo prav. Lepo je igrati pred zasedenimi tribunami.''

Nekdanji član mlade reprezentance Slovenije se ni mogel izogniti komentarju izvedenega ''penala'': ''Žal sem zgrešil strel z bele točke. Res sem slabo udaril. Morda pa bo to dolžnost zdaj v našem moštvu prevzel nekdo od soigralcev,'' je pogovor zaključil Vito Plut.

Belo-modre danes in jutri čakata treninga na domačih tleh, v soboto pa se bodo odpeljali proti Prekmurju, kjer bodo v nedeljo zaigrali proti Muri 05.