Belo-modri prvič premagali novo Olimpijo!

Nova Gorica, 28.09.2011

Zadela sta Miha Gregorič po kotu in Goran Galešić s izvenserijskim prodorom

V deseto pa je le uspelo! Hit Gorica je klub z imenom Olimpija premagala prvič po vnovični uvrstitvi Ljubljančanov v Prvo ligo.

Gledljivo tekmo so boljše odprli gostje. Imeli so več časa žogo v svoji posesti, a jim dobro postavljena in gibčna domača obramba ni dopustila zrelih priložnosti. Poizkušali so z nekaterimi streli od daleč, vse žoge pa so bile plen zelo zanesljivega domačega vratarja Vasje Simčiča.

Novogoričani so začeli s pričakovano postavitvijo. Franklin Vicente je imel že v 6. minuti prodor, vendar ni prišel do zaključka. Kasneje je z razdalje sprožil še Vito Plut, sledil mu je Goran Galešić. Igra belo-modrih ni bila tako tekoča, zato pa toliko bolj preudarna.

Do vodstva so varovanci Mirana Srebrniča prišli v 35. minuti. Kot je z desne strani izvajal Galešić, v skoku pa je bil najvišji branilec Miha Gregorič (ta je v prvi postavi zamenjal kaznovanega Arisa Zarifovića), ki je dosegel prvi gol letos.

V nadaljevanju takoj šah-mat v eni potezi. Goran Galešić je na desni strani lepo prevaral gostujoče branilce, se podal proti vratom ter iz zelo zaprtega kota zadel mrežico na daljši vratnici ljubljanskih vrat. Izjemen zadetek najbolj aktivnega igralca tekme, ki je predvsem drugi polčas odigral vrhunsko.

Po dvojnem vodstvu so Novogoričani še naprej mešali štrene gostujoči obrambni liniji. Franklin Vicente bi lahko iz dveh prodorov dokončno odločil tekmo, Vito Plut pa se je znašel bolj v vlogi ''težkokategornika'', ki mu je žogo skoraj nemogoče vzeti.

Tudi igra v zvezni vrsti in v obrambi je delovala brezhibno. Ljubljančani so sicer večkrat pletli mrežo okrog domačega kazenskega prostora, vendar priložnosti, razen redkih poskusov z razdalje, niso imeli. V 85. minuti pa so dosegli svoj prvi in edini zadetek. Z glavo je bil natančen rezervist Smiljanič.

Belo-modri so ob bučni podpori s tribun tekmo uspešno pripeljali do zaključka. Tako igralci kot strokovno vodstvo so bili ob zmagi še posebej veseli večjega števila gledalcev ter glasnega navijanja, ki ga v Športnem parku nismo slišali že dalj časa.

Bravo, fantje, bravo, publika!

 

Hit Gorica : Olimpija Ljubljana 2:1 (1:0)

Športni park, sodniki: Čeferin, Ajdovec (oba Kranj) in Lunežnik (Zgornja Ložnica).

Strelci: 1:0 Gregorič (36.), 2:0 Galešić (47.), 2:1 Smiljanić (85.).

Hit Gorica: Simčič, Vicente (od 84. Arčon), Galešić, Plut (od 83. K. Jogan), M. Mevlja. N. Mevlja, Širok, A. Jogan, Žigon, Kovačević (od 62. Rakušček), Gregorič.

Olimpija: Džafić, Jović, Škerjanc, Anđelković, Valenčič (od 59. Bešić), Salkić (od 53. Fink), Čadikovski (od 70. Smiljanić), Omladić, Vršič, Radujko, Sretenović.

Rumeni kartoni: Širok; Bešić, Sretenović.