V infarktni končnici do zmage!

Nova Gorica, 02.10.2011

Po zaostanku sta v 92. in 95. minuti zadela Arčon in Martinović.

V 13. krogu Prve lige so belo-modri dosegli pomembno zmago v Celju, ki jih od prvega mesta loči le za tri točke! Povedli so domači v 28. minuti, za Hit Gorico pa sta v končnici tekme zadela Sandi Arčon in Dino Martinović.

Spremembe v postavi ni bilo. V vlogi osrednjih branilcev sta zaigrala Miha Gregorič ter Nejc Mevlja, Aris Zarifović, ki se je vrnil po prestani kazni, je začel na klopi.

Za domače sta najprej poizkušala Zoran Pavlović in Roman Bezjak, v 15. minuti pa je za goste lepo sprožil Dejan Žigon. Isti igralec je le nekaj trenutkov zatem vnovič streljal, sledila je izjemna akcija belo-modrih. Do priložnosti je prišel Vito Plut, odbito žogo pa je zadel še Nebojša Kovačević. V naslednjem prodoru je bil William Franklin Vicente za las prepočasen.

Celjani so do vodstva prišli v 28. minuti. Zoran Pavlović je podal, Serge Akakpo pa zadel za 1:0. Igra se je nato nekoliko umirila. Gostje so izvedli menjavo, ko je Franklina Vicenteja nadomestil Sandi Arčon. Prav ta nogometaš je v 38. minuti streljal, a se je izkazal domači vratar. Po prvem polčasu dinamične in kakovostne predstave so tako vodili Celjani.

Tudi nadaljevanje so bolje pričeli domači. Ti so prek Romana Bezjaka in Ivana Firerja nevarno zapretili, po četrt ure igre pa so do svojih nevarnih akcij prišli tudi gostje. Dejaven je bil predvsem Goran Galešić, ki je poizkušal kar trikrat. Izjemno priložnost je imel Nebojša Kovačević v 75. minuti, streljala sta tudi Sandi Arčon in Vito Plut.

Belo-modri tudi po izrazitih priložnostih niso zadeli, tako da je že kazalo, da se bo ponovila zgodba iz zadnjih nekaj gostovanj.

V 80. minuti je zaradi drugega rumenega kartona igro zapustil domačin Pavlović. Toda Novogoričani niso bili dolgo časa z igralcem več. Ob izteku rednega dela je zaradi udarca pod prho moral Nejc Mevlja.

Belo-modri so bili tako vse do 92. minute v zaostanku, a se niso predali. Obrestovalo se jim je. Po podaji Gorana Galešića iz kota je v gneči pred domačim golom žogo v mrežo potisnil Sandi Arčon.

Infarktna končnica se je nadaljevala s še enim golom Hita Gorice. Po desni strani je prodrl Kris Jogan, podal v sredino, kjer je Dino Martinović dosegel zmagoviti gol.  Za oba strelca sta bila zadetka prva v letošnji Prvi ligi.

To je šesta zmaga Novogoričanov letos, druga zaporedna. Sledi dvotedenski premor, nakar bodo belo-modri odigrali dve domači tekmi. Se bodo takrat po nekaj sezonah priborili prvo mesto? Počakajmo in navijajmo skupaj. Vsak dan spremljajte nd-gorica.com!

CM CELJE - HIT GORICA 1:2 (1:0)
Akakpo 28.; Arčon 91., Martinovič 94.

CM Celje: Mujčinovič, Akakpo, Krajcer , Popović, Bezjak, Kapić (14./Močvirnik (86./Romih)), Radulović, Pavlović (RK), Gobec, Firer (76./Kotnik), Medved .

Hit Gorica: Simčič, N. Kovačević, Franklin Vicente (33./Arčon), Galešić, Plut (81./K. Jogan), N. Mevlja (RK), M. Mevlja, Širok, A. Jogan, Žigon (59./Martinovič), Gregorič.