Poker zadetkov za izjemen preobrat!

Nova Gorica, 15.10.2011

Hit Gorica je s 4:1 premagala Luko Koper

Primorski derbi so v Športnem parku ob sončnem vremenu dobili igralci Hita Gorice. To je tretja zaporedna zmaga belo-modrih, ki so v drugem polčasu po zaostanku izvedli prave strelske vaje. 

Domača stroka ni mogla računati na brata Mevlja. Branilca Nejca je nadomestil Miha Gregorič, medtem ko je namesto Mihe na sredini igrišča zaigral Danjel Rakušček.

Uvodne minute so minile v previdni igri z obeh strani. Za odtenek večjo posest žoge so imeli Koprčani, belo-modri pa so poizkušali predvsem z akcijami po levi strani prek Alena Jogana. Ta je v 19. minuti lepo podal Williamu Franklinu Vicenteju, ki je z bližine meril za las mimo prve vratnice.

Sledil je nevaren strel s kota, kjer pred gostujočimi vrati ni nihče ustrezno reagiral. V 27. minuti smo zabeležili prodor Gorana Galešića po desni strani, le minuto zatem je preko vrat po odbiti žogi sprožil Dejan Žigon.

V precej enakovredni tekmi so več konkretnih kombinacij prikazali Novogoričani. Ti bi lahko povedli tudi v 31. minuti. Vicente je z desne strani odlično podal pred vrata, kjer Vito Plut z glavo ni bil dovolj natančen.
 
Do konca prvega polčasa sta obe moštvi prikazali šahovsko partijo brez pravih priložnosti.

V nadaljevanju bolj dinamična in učinkovita igra, vendar vse do 54. minute nismo videli pravega udarca na vrata. Tedaj pa je za Luko Koper iz prostega strela preko živega zidu zadel Davor Bagarič. Po prejetem zadetku so belo-modri iskali odgovor. Našli so ga v 68. minuti.

V 59. minuti je Žigona zamenjal Sandi Arčon, ki je le devet minut pozneje rezultat izenačil. Po dobrem prodoru Matije Široka, so slednjega gostje okrog 25 metrov od svojih vrat podrli. Prosti strel je izvedel Goran Galešić. Zavita žoga je presenetila vratarja, ki jo je na kratko odbil, a le do Arčona, ki je z bližine izenačil. Tekla je 68. minuta.

Zadetek je dal belo-modrim krila. Zaigrali so bolj agresivno, do vodilnega zadetka pa prišli v 77. minuti. Goran Galešić je s prostega udarca z leve strani podal v sredino, kjer je bil najvišji v skoku Aris Zarifović ter žogo poslal v koprsko mrežo. Oba zadetka so bučno proslavili tudi navijači Terror boysi, ki so se s podporo ekipi znova zelo izkazali. Zarifović je zadel tretjič letos. 

Po vodilnem golu je v igro namesto Vicenteja prišel Dino Martinović.  Hit Gorica je le nekaj minut pozneje dosegla še tretji zadetek. V 81. minuti je v protinapad naglo potegnil Sandi Arčon, popeljal žogo do gostujočega kazenskega prostora, kjer je izvrstno podal prostemu Goranu Galešiću. Nekdanji mladi reprezentant Bosne in Hercegovine ni okleval in zadel v polno. Sijajna akcija za dvojno prednost!

Toda s tem strelskih vaj domačih še ni bilo konec. Danjel Rakušček je v 87. minuti z okrog 18 metrov silovito streljal in dosegel izjemen gol za končnih 4:1.

Po veličastni zmagi, sedmi letos in tretji zaporedni, čaka belo-modre v torek ob 18.00 (TVS2) prva tekma četrtfinala Hervis pokala Slovenije v Velenju. V soboto pa v Športnem parku gostujejo Domžale.

Dajmo, plavi!

Hit Gorica : Luka Koper 4:1 (0:0)

Športni park, sodniki: Perič (Kranj), Arhar (Vrhnika) in Stančin (Ljubljana).

Strelci: 0:1 Bagarić (55.), 1:1 Arčon (68.), 2:1 Zarifović (77.), 3:1 Galešić (82), 4:1 Rakušček (87.).

Hit Gorica: Simčič, Zarifović, Kovačević, Vicente (od 78. Martinović), Galešić, Plut (od 89. K. Jogan), Širok, A. Jogan, Žigon (od 60. Arčon), Rakušček, Gregorič.

Luka Koper: Nenezić, Handanagić, Guberac (od 85. Žibert), Linić (od 78. Pučko), Posavec, Struna, Aganović, Bagarić, Hadžić, Osterc, Kelenc (od 46. Bubanja).

Rumeni kartoni: Vicente; Posavec, Hadžić, Guberac, Bagarić, Aganović.