Martinović v zadnji minuti omilil poraz

Nova Gorica, 18.10.2011

V četrtfinalu HPS po prvi tekmi vodi Rudar z 2:1

Hit Gorica je na prvi tekmi četrtfinala Hervis pokala Slovenije v Velenju z 1:2 (0:2) klonila proti domačemu Rudarju.

Obračun so veliko bolje začeli domači. Po akciji v 5. minuti je po odbiti žogi slednja prišla do Velenjčana Denisa Klinarja, ki je z bližine zadel za vodstvo. Odgovor belo-modrih ni bil posrečen.  

Rudar je do dvojne prednosti prišel v 33. minuti. Na desni strani se je z razdalje za strel odločil Rajko Rotman in dosegel pravi evrogol.  

Novogoričani so v drugem polčasu zaigrali bolj podjetno. Vseskozi so imeli pobudo. Prvo izjemno priložnost je imel Vito Plut, ki se je po podaji Alena Jogana slabo znašel in z nekaj metrov zgrešil gol. Sledil je strel Gorana Galešića, ki ga je domači vratar ubranil.  

Velenjčani so prežali na nasprotne napade, izrazitejših priložnosti pa si niso priigrali. Ob koncu tekme je trener Miran Srebrnič priložnost ponudil Dinu Martinoviću, Welleju Ndiayeju ter Krisu Joganu. Prav menjave pa so prinesle tako želeni zadetek.  

Gol za Novogoričane je v zadnji minuti tekme dosegel Dino Martinović. Matija Širok je poslal predložek pred domača vrata, po odbiti žogi pa je Martinovič zatresel mrežo Rudarja.  

Hit Gorica ima tako pred povratno tekmo, ki bo v torek 25. oktobra ob 18. uri v Športnem parku, aktiven rezultat. Za napredovanje v polfinale zadošča minimalna zmaga brez prejetega gola.  

 

Rudar : Hit Gorica 2:1 (2:0)

Strelci: Klinar 5., Rotman 33.; Martinović 93.

Postava Hita Gorice: Brljak; Širok, Zarifović, Gregorič, A. Jogan; M. Mevlja, Rakušček, Galešić; Arčon (od 72. K. Jogan), Vicente (od 85. Ndiaye), Plut (od 85. Martinović).