V soboto za ohranitev izjemnega drugega mesta

Nova Gorica, 21.10.2011

Dvoboj proti Domžalam se bo v Športnem parku pričel ob 20.05. Vabljeni!

Ta konec tedna se Prva liga nadaljuje s tekmami 15. kroga. Novogoriški nogometaši bodo pred domačimi gledalci v soboto ob 20.05 gostili igralce Domžal. Zmaga belo-modre ohranja na izjemno visokem drugem mestu prvenstvene lestvice.

Motiv varovancev trenerja Mirana Srebrniča in njegovega sodelavca Florjana Debenjaka bo zelo velik. Nasproti bo stala ena izmed najboljših ekip zadnjih let, ki je v lanski sezoni postala tudi pokalni prvak Slovenije.

Izkušeni Domžalčani se sicer letos spopadajo z manjšo krizo, a so kljub temu nevarni in nepredvidljivi. Belo-modri bodo primorani zaigrati brez kaznovanih Nejca Mevlje ter napadalca Williama Franklina Vicenteja. Prvi še vedno ni odslužil kazni zaradi izključitve v Celju, medtem ko ima Brazilec na osebnem računu štiri rumene kartone.

Zaradi poškodbe ne bo Roka Buzetija, v moštvo pa se vrača Nebojša Kovačević, ki je izpustil poklani obračun v Velenju.

Tam so sicer belo-modri klonili z 2:1, a znova dokazali svoj karakter. Po ne preveč posrečenem prvem polčasu, so imeli v drugem precej več od igre in bili ob koncu nagrajeni z zadetkom Dina Martinovića.  Vsekakor je 1:2 zelo dobro izhodišče pred torkovo povratno tekmo v Športnem parku. Pričela se bo ob 18.00.

Kot že rečeno, pa še pred tem že v soboto belo-modre čakajo Domžalčani. To bo že 46. prvenstveni obračun med tekmecema. Hit Gorica je doslej vknjižila kar 22 zmag, devetkrat so se veselili rumeni, 14 tekem pa se je končalo brez zmagovalca.

V prvi medsebojni tekmi letos je Hit Gorica v Domžalah slavila s 3:0. Vsi upamo, da se bo zgodba ponovila.

Pričakovanja trenerja Miran Srebrniča pred tekmo lahko preberete tukaj.

ND Gorica se tudi tokrat pridružuje akciji Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) in Združenja 1. Slovenske nogometne lige (Prva liga.si), v sodelovanju z Društvom onkoloških bolnikov Slovenije, v boju proti raku, z geslom: IZBERITE ROŽNATO PRIHODNOST. ZA ŽIVLJENJE GRE!.

Vabljeni v Športni park, v soboto ob 20.05.