Četrtfinalni pokalni urok se nadaljuje

Nova Gorica, 25.10.2011

Zadetek Dejana Žigona v 76. minuti je bil premalo za napredovanje

Belo-modrim ni uspelo. V povratni tekmi četrtfinala Hervis pokala Slovenije so v Športnem parku remizirali z Rudarjem 1:1, kar pa ni zadostovalo za preboj v polfinale. Velenjčani so prvo tekmo dobili z 2:1.

Domači so začeli v nekoliko spremenjeni postavi. V moštvo sta se vrnila doslej kaznovana William Franklin Vicente in Nejc Mevlja. V napadu je zaigral Dino Martinović, med vratnicama je stal Darko Brljak.

Gostje so se že od začetka postavili čvrsto in imeli rahlo terensko pobudo z nekaj streli na domača vrata. Belo-modri so se po četrt ure igre nekoliko dvignili, v 22. minuti pa je jih je presekal vodilni gostujoči gol. Z velike razdalje je natančno meril Luka Žinko.

Odgovor je bil sprva medel, v zadnjem delu prvega polčasa pa so bili Novogoričani boljši tekmec. V 31. minuti je dobro akcijo s strelom izpeljal Dino Martinović. V zadnjih trenutkih je Miha Mevlja izjemno streljal z glavo, gostujoči vratar pa je žogo poslal v vratnico.

Med polčasoma je v garderobi ostal nekoliko poškodovani Aris Zarifović. Zamenjal ga je Miha Gregorič, v napadu je zaigral Kris Jogan. Domači so prevzeli pobudo in vse bolj stiskali obroč okoli gostujočega gola.

V 54. minuti je Rudar po izključitvi Novakovića (prekršek nad Miho Mevljo) ostal z desetimi igralci, dvanajst minut pozneje pa je predčasno pot v slačilnico ubral še Klinar.

Novogoričani so imeli prek Franklina Vicenteja izjemno priložnost že v 55. minuti, ko se je Brazilec znašel v dvoboju ena na ena z gostujočim vratarjem. V 69. je mimo gola streljal Alen Jogan. Rezultat je po akciji Vicenteja v 76. minuti izenačil Dejan Žigon, ki je v zadnjem delu tekme okrepil domačo vrsto.

Kljub številnim poskusom pa belo-modrim do konca tekme ni uspelo še drugič prebiti gostujočega bunkerja. Najlepšo priložnost je v 81. minuti po podaji Nejca Mevlje z glavo zamudil Vicente.

Tako je Hit Gorica tretjič zapored obtičala v četrtfinalu pokalnega tekmovanja. Novogoričani so vsakič povratni dvoboj igrali doma. Pred dvema sezonama so bile uspešnejše Domžale, lani Interblock, letos Rudar.

Moštvo sedaj čaka tekma 16. kroga Prve lige. V soboto ob 18. uri gostujejo v Lendavi.


Hit Gorica : Rudar 1:1 (0:1)
Strelca: 0:1 Žinko (22), 1:1 Žigon (76)