Sobotno gostovanje v Lendavi

Nova Gorica, 28.10.2011

Osma zmaga bi zacelila pokalne rane

Pred nami je že 16. krog Prve lige. Igralci Hita Gorice se bodo v soboto ob 18. uri v Lendavi pomerili s tamkajšnjo Nafto.

Izpad iz pokalnega tekmovanja zagotovo ni dobro vplival na moštvo, a je tekma z Rudarjem že pozabljena. Dvoboj v Prekmurju predstavlja pravo priložnost za povrnitev samozavesti in vnovično osvojitev treh točk.

Belo-modri so v prvenstvu nazadnje doma klonili proti Domžalam, pred tem pa nanizali kar tri zaporedne zmage. Tako držijo zelo dobro tretje mesto. Na drugi strani je ekipa Nafte trenutno predzadnja, moštvi pa loči 10 točk v korist Novogoričanov.

To bo jubilejni 30. prvenstveni obračun med sobotnima tekmecema. Na dosedanjih so kar 19 krat slavili belo-modri. Osem tekem je na svoj račun dobila Nafta, le dve pa sta se zaključili brez zmagovalca. Na zadnjih osmih srečanjih je Hit Gorica vknjižila kar sedem zmag.

Nazadnje tudi v 7. krogu letošnjega prvenstva, ko je bilo v Športnem parku 2:1. Dvakratni strelec je bil Vito Plut, ki pa zadnjih nekaj tekem ni zatresel mreže.

V moštvo Hita Gorice sta se že na pokalni tekmi vrnila dotlej kaznovana Franklin Vicente ter Nejc Mevlja, ki je počival kar na treh dvobojih. Tokrat je zaradi poškodbe vprašljiv nastop branilca Arisa Zarifovića, medtem ko Rok Buzeti še ni pripravljen za igro. 

Belo-modri tako v Lendavi lovijo osmo prvenstveno zmago, s katero bi se utrdili pri vrhu lestvice.