Rdeči karton ponovno v rokah nogometašev

Nova Gorica, 28.10.2011

Akcija SPINS-a in Združenja 1. SNL: ''Pokaži nasilju rdeči karton''

Rdeči karton ponovno v rokah nogometašev

V 16. krogu 1. slovenske nogometne lige bo na prvoligaških igriščih, v okviru evropske akcije boja proti rasizmu ter v organizaciji Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) in Združenja nogometnih klubov 1. SNL (Združenja 1. SNL), odmeval slogan “Pokaži nasilju rdeči karton”.

Slovenski nogometaši bodo z dvigom rdečih kartonov pred začetkom tekem opozorili na problematiko navijanja v Sloveniji, predvsem v smislu sovraštva, poniževanj, zbadljivk ter tudi rasističnih opazk in nasilja. Nogometni stadioni morajo postati varno in zgledno okolje za vse generacije slovenskih navijačev. Le na ta način se bo povečalo število navijačev na nogometnih tekmah slovenskih klubov.

Akcija “Pokaži nasilju rdeči karton”, bi torej potekala v duhu spodbujanja k boljšemu in poštenemu navijanju. Nogometaši bodo poleg dviga rdečih kartonov pred tekmami na problematiko nasilja opozorili tudi s posnetkom izjav kapetanov Olimpije in Maribora, Dalibora Radujka in Marcosa Tavaresa.

Izziva v boju proti preprečevanju nasilja se lahko lotimo le s skupno in skladno akcijo. Tako SPINS in Združenje 1.SNL odločno sporočata, da nasilje ne sodi na nogometna igrišča in ob njih. Vse kršitelje je potrebno strogo kaznovati, brez tolerance.

Več o akciji bo dostopno na spletni strani www.rdeči-karton.si.

SPINS.jpg