Hit Gorica zmagala v Lendavi

AA - Prva liga logo

Nova Gorica, 29.10.2011

Zadeli so Vicente, Plut in Galešić

V 16. krogu Prve lige je Hit Gorica na gostovanju premagala Nafto in tako dosegla osmo zmago v sezoni.

Belo-modri so izjemno odprli tekmo. V 8. minuti je zadel Brazilec Franklin Vicente. Po predložku v kazenski prostor je ob slabem posredovanju domače obrambe Vicente prišel do žoge in jo potisnil v mrežo. Za Novogoričane je nato poizskusil Nejc Mevlja.

Hit Gorica je zelo odločno pričela drugi polčas. Priložnosti sta imela Plut in Vicente. Za dvojno prednost je bil v 57. minuti natančen Vito Plut, ki je zadel po strelu z roba kazenskega prostora. V 82. minuti pa je Goran Galešić po protinapadu zadel za 3:0. Še pred tem je imel Vicente dve priložnosti.

Nafta je do konca tekme doslegla dva gola, zmage gostov pa ni uspela ogroziti.

Za ekipo iz Nove Gorice je uspeh izjemno pomemben. Z njim so se belo-modri vrnili na drugo mesto in prekinili negativno serijo po porazu pretekli teden in po izpadu iz pokalnega tekmovanja.

 

Nafta Lendava : Hit Gorica 2:3 (0:1)

Mestni stadion, sodniki: Huselja (Velenje), Vozlič (Rogaška Slatina) in Jovanovič (Celje).

Strelci: 0:1 Vicente (9.), 0:2 Plut (58.), 0:3 Galešić (82.), 1:3 Zelko (83.), 2:3 Zelko (90.).

Nafta: Prša, Korošec, Caban, Jerebic, Matjašec, Da Silva, Tomažič-Šeruga, Vaš, Sreš (od 46. Zelko), Polareczki (od 80. Vori), Vranešević (od 67. Jovanovič).

Hit Gorica: Simčič, Širok, Zarifović, N. Mevlja, Celcer, M. Mevlja, Kovačević, Galešić, Žigon (od 78. Arčon), Plut (od 77. Jogan), Vicente (od 84. Martinović).

Rumeni kartoni: Vaš, Korošec, Tomažič-Šeruga, Jovanovič, Da Silva; M. Mevlja, Zarifović.