Raziskava SPINS-a: Izjemno drugo mesto motiv za prihodnost

Grb naslovnica barvni.JPG

Nova Gorica, 03.11.2011

Pri točnosti izplačil ND Gorica na prvem mestu!

Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) je objavil t.i. ''lestvico druge vrste'', s katero želijo pri omenjeni organizaciji razkriti razmere v slovenskih nogometnih klubih.

Igralci, člani vseh 10 klubov v Prvi ligi, so v anketi odgovarjali na pet vprašanj, štiri so štela v konkurenco za generalno razvrstitev. Skupno je anketo izpolnilo 192 nogometašev, od tega tudi 18 igralcev ND Gorica.

ND Gorica se lahko pohvali, da na skupni lestvici vseh štirih analiziranih vprašanj zaseda izjemno drugo mesto s povprečjem 8,11 točke. Prvi je Maribor z 8,98 točke, tretja pa Olimpija Ljubljana s 7,98 točke.

Pri vprašanju o možnostih sporazumevanja in posredovanja mnenj v klubu med igralci in upravo je ND Gorica dobila 7,44 točke, kar jo za Mariborom in Nafto uvršča na tretje mesto.

Pri področju o točnih izplačilih pogodbenih obveznosti je klub prejel izjemno oceno 9,66, kar je največ med vsemi klubi! To je tudi najvišja ocena, ki jo je posamezen klub prejel pri kateremkoli vprašanju.

Glede jasnosti pogodbenih določil v pogodbah med igralci in klubom so nogometaši klubu namenili oceno 7,88, kar je četrta uvrstitev, s tem, da so razlike med ocenami le malenkostne.

Na vprašanje o javni podobi kluba v medijih, širšem okolju in navijači je ND Gorica prav tako zasedla zelo dobro četrto mesto za Mariborom, Muro in Olimpijo.

Anonimna raziskava predstavlja razmere, ki vladajo v slovenskem klubskem nogometu. Glede na rezultate se v ND Gorica s ponosom obračamo na obdobje zadnjega poldrugega leta, v katerem je bil na vseh nivojih delovanja kluba storjen velik korak naprej.

Drugo mesto na generalni lestvici ter prvo mesto v posamični razvrstitvi glede točnosti izplačil pogodbenih obveznosti pomenita izjemen motiv pri delovanju ND Gorica v bodočnosti.