Slovenija U-21 v četrtek ob 18. uri proti Litvi

Nova Gorica, 09.11.2011

Vabljeni v Športni park! Vstop je prost!

Reprezentanca Slovenije U-21 se bo v četrtek ob 18. uri na stadionu v Športnem parku v Novi Gorici v 6. krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2013 pomerila z Litvo. Vstop na stadion bo prost!

Mlada reprezentanca se v Športni park, kjer so v preteklih dveh desetletjih že gostovale mlade reprezentance Italije, Švice, Romunije in še nekaterih ugledih nogometnih držav, vrača po 13. novembru 2009, ko je tedaj z 1:0 premagala Malto.

Šesti nastop mladih Slovencev v teh kvalifikacijah bo priložnost za njihovo četrto zmago. Na dosedanjih petih tekmah so namreč zeleno-beli slavili trikrat, in sicer proti Litvi v gosteh (0:1), proti Malti ter Ukrajini. Nazadnje so odščipnili zelo pomembno točko Švedski na njihovem igrišču.

Igralci so že od nedelje na Goriškem. Vadijo v trening poligonu ND Gorica ob Kornu v Novi Gorici, ter na igriščih v Biljah in Renčah.

Kot smo že objavili, sta v tokratnem izboru tudi aktualna člana ND Gorica Miha Mevlja ter Kris Jogan.

Pred dvobojem selektor Tomaž Kavčič, ki je kot igralec in trener deloval tudi v mestu vrtnic, pričakuje: "Igramo od tekme do tekme, z lestvico se ne obremenjujemo. Zavedamo pa se, da imamo dobro izhodišče. Toda vsaka tekma nosi svoje, tudi na tej moramo biti stoodstotni. Lahkih ekip ni. Tudi mi smo Litvi dali zadetek šele ob koncu, Švedi pa so jim ga zabili šele v sodniškem podaljšku. Šli bomo brez podcenjevanja, moramo biti osredotočeni, da damo vse od sebe, kar smo sposobni v tem trenutku. Smo samozavestni, ne pa prepotentni.''

ND Gorica vabi vse prijatelje športa, da si v četrtek ob 18. uri v Športnem parku v živo ogledajo mlado reprezentanco Slovenije!