Dvojček Galešića za deveto zmago!

Nova Gorica, 19.11.2011

Hit Gorica je slavila v Kranju.

V zaključni tekmi druge četrtine Prve lige 2011/12 so nogometaši Hita Gorice z 2:0 v Kranju premagali Triglav. Oba zadetka je v drugem polčasu dosegel Goran Galešić.

Novogoričani so začeli podjetno. Z glavo je poizkušal Matija Širok, v 11. minuti pa je lepo žogo v kazenski prostor podal William Franklin Vicente, Goran Galešić je padel, a je sodniška piščalka ostala nema. Že nekaj trenutkov pozneje se je v ugodni poziciji znašel Dejan Žigon.

V nadaljevanju prvega dela igre so belo-modri vseskozi kontrolirali potek tekme. Priigrali so si tudi dva prosta udarca, ki pa nista obrodila sadov.

Veliko več smo videli v drugem polčasu. Že takoj za začetku se je v priložnosti znašel Vito Plut. Sledila sta poizkusa Dejana Žigona in Matije Široka, kranjska mreža pa se (še) ni zatresla.

Priložnosti so se nadaljevale. Streli Franklina Vicenteja, Nebojše Kovačevića ter Sandija Arčona z zelo ugodnega položaja niso našli tako želenega cilja. V bolj odprtem drugem delu igre so si belo-modri ponovno pripravili številne priložnosti.

Novogoričani so do zadetka končno prišli v 74. minuti. Franklin Vicente je peljal akcijo po desnem boku, podal do Sandija Arčona, odbito žogo pa je z roba kazenskega prostora v mrežo preusmeril Goran Galešić.

Po zadetku sta se za strela odločila Nejc Mevlja in Sandi Arčon, do dvojne prednosti pa so gostje prišli pet minut pred koncem tekme. Vito Plut je na hitro izvedel prosti strel, podal do Gorana Galešića, ki je pospešil in hladnokrvno zaključil.

Pri belo-modrih sta v zaključku tekme priložnosti dobila Dino Martinović in Kris Jogan. Še pred tem je v igro vstopil Sandi Arčon.

Glede na prikazano so Novogoričani povsem zasluženo dobili tokratni dvoboj s Triglavom. Z deveto zmago v 18. tekmi letos ostajajo v boju za izjemno visoka mesta.

Naslednji dvoboj v sredo ob 17.30 igrajo v Mariboru.

 

Triglav : Hit Gorica 0:2 (0:0)

Stadion v Športnem centru, sodniki: Vinčić, Ul (oba Maribor) in Kresnik (Radlje ob Dravi).

Strelec: 0:1 Galešić (73.), 0:2 Galešić (86.).

Triglav: Pelko, Smolej, Burgar, Krcić, Romič (od 71. Peternel), Jelar, Sever, Stanarevič, Šujica (od 59. Košnik), Šušteršič, Ćoralić.

Hit Gorica: Simčič, Kovačević, Vicente (od 90. Martinović), Galešić, Plut (od 89. K. Jogan), M. Mevlja, N. Mevlja, Širok, A. Jogan, Žigon (od 60. Arčon), Gregorič.

Rumeni kartoni: Stanarevič, Jelar; Kovačević.