Optimizem za nove točke

Nova Gorica, 23.11.2011

Ob 17.30 Hit Gorica v boj za 10. jubilejni uspeh v letošnji Prvi ligi

Novogoriški nogometaši v sredo ob 17.30 v Ljudskem vrtu (prenos tekme na Šport TV 1) pričenjajo drugo polovico Prve lige 2011/2012. Prvi del so opravili zelo uspešno, saj se trenutno nahajajo na visokem tretjem mestu, le dve točki za drugo pozicijo.

Belo-modri se drugič v tem prvenstvu podajajo v Maribor. Državni prvaki in trenutno vodilno moštvo lige so v 1. krogu letos slavili z 2:1. Medsebojna tekma v Novi Gorici se je zaključila z 1:1, potem ko so Štajerci izenačujoči gol dosegli v zadnji minuti.

V ekipi, ki jo vodi trener Miran Srebrnič ni novosti. Kaznovanih igralcev ni, tudi seznam poškodovanih se počasi krči. Optimizem je v tabor belo-modrih vnesla tudi zadnja zmaga v Kranju, ko so z zelo dobro igro v drugem delu pokazali svoj pravi obraz. Do konca jeseni so le še tri tekme, na katerih je cilj zbrati čimveč točk. Doslej so Novogoričani uspeli zmagati devet tekem. Bodo danes na deseti? 

Hit Gorica in Maribor se bosta tokrat pomerila že na 68. srečanju v 1. SNL. Na dosedanjih 67. tekmah so uspešnejši vijolični, ki so slavili na 34. srečanjih, 22 krat pa so se vseh treh točk razveselili belo-modri. Enajst dvobojev se je zaključilo brez zmagovalca.

Novogoričani so doslej v Ljudskem vrtu zmagali na sedmih tekmah, zadnjič letošnjega marca, ko so z goloma Danjela Rakuščka in Williama Franklina Vicenteja slavili z 2:1. Oba bosta tudi tokrat v kadru.

Srečno, plavi!