Hit Gorica jesen končala z zmago! Prezimila bo na drugem mestu!

Nova Gorica, 04.12.2011

V Ljubljani so belo-modri slavili z 2:1.

V zadnji tekmi jesenskega dela prvenstva so igralci Hita Gorice v Ljubljani premagali Olimpijo z 2:1 in jesen zaključili na izjemnem drugem mestu!

Strokovni štab belo-modrih ni mogel računati na poškodovana Gorana Galešića in Arisa Zarifovića, kaznovanega vratarja Vasjo Simčiča je nadomestil Darko Brljak. Mesto v prvi postavi je pripadlo tudi Dinu Martinoviću.

Podjetneje so srečanje pričeli domači, ki so si prek Radujka in Škerjanca pripravili tudi prva strela na tekmi. Novogoričani so v fazi zaustavljanja domačih akcij večji del polčasa delovali gibljivo in precej odločno. Z visoko postavljeno obrambo so poizkušali že daleč od svojih vrat zaustaviti domače prodore.

Belo-modri so prvič zapretili v 12. minuti po podaji s kota. Poskusil je Vito Plut. Ljubljančani so povedli v 24. minuti. Po podaji Finka je zadel najboljši strelec prvenstva Dare Vršič. Odgovor belo-modrih je bil nenaden.

Deset minut pozneje je namreč lepo do strela prišel Dino Martinović, ki je z diagonalnim udarcem rezultat izenačil. To je bil drugi zadetek za tega igralca v letošnji Prvi ligi. Še pred tem se je v lepi priložnosti znašel Vito Plut.  

V nadaljevanju je najprej poizkusil Nejc Mevlja, nakar so zapretili domači, a je vratar Darko Brljak strel ubranil.

Novogoričani so do prednosti prišli v 55. minuti. Prosti strel je z desne strani izvedel Dejan Žigon, pred domačimi vrati pa je nespretno posredoval Dalibor Radujko in žogo poslal v lasten gol.

Ljubljančani so si prizadevali izid poravnati, a jim kljub nekaterim poskusom ni uspelo. Na drugi strani so belo-modri tokrat zelo preudarno tekmo pripeljali do konca. Priložnosti so imeli Sandi Arčon, Dejan Žigon in Miha Mevlja. Do tretjega zadetka jim je zmanjkalo le malo.

Hit Gorica je tako v letošnjem jesenskem delu prvenstva zbrala deset zmagi in skupno 34 točk. Bravo, fantje!

Podrobnejše analize sledijo v prihodnjih dneh. Spremljajte nd-gorica.com tudi med zimskim premorom.  


Olimpija Ljubljana : Hit Gorica 1:2 (1:1)

Stadion Stožice, sodniki: Skomina (Koper), Vidali (Gračišče) in Lunežnik (Zgornja Ložnica).

Strelci: 1:0 Vršič (25.), 1:1 Martinović (34.), 1:2 Radujko (57./avtogol).

Olimpija: Džafić, Ranić (od 46. Zorc), Škerjanc, Valenčič (od 66. Nunić), Anđelković, Bešić (od 61. Vučkić), Božič, Fink, Vršič, Radujko, Sretenović.

Hit Gorica: Brljak, Kovačević, Vicente, Plut (od 72. Buzeti), Martinović (od 68. Arčon), M. Mevlja, N. Mevlja, Širok, A. Jogan, Žigon (od 88. K. Jogan), Gregorič.

Rumeni kartoni: Sretenović; Brljak, Buzeti.