ND Gorica je tudi v letu 2011 presegla okvire športnega delovanja

Nova Gorica, 15.12.2011

Pregled aktivnosti kluba na družbenem področju

Iztekajoče se leto 2011 za ND Gorica ni bilo uspešno le na športnem področju. V skladu s svojim poslanstvom, ki sega v širše pore družbenega življenja, je ND Gorica v letošnjem letu aktivno sodelovala pri projektih, ki presegajo športne okvire.
 
Konec novembra in v začetku decembra je na nogometnih igriščih potekala akcija SPINS-a (Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije) in Združenja 1. SNL: Pokaži nasilju rdeči karton. V okviru evropske akcije boja proti rasizmu so tudi nogometaši Hita Gorice sporočali: ''Z dvigom rdečih kartonov pred začetkom tekem smo opozorili na problematiko navijanja v Sloveniji, predvsem v smislu sovraštva, poniževanj, zbadljivk ter tudi rasističnih opazk in nasilja. Nogometni stadioni morajo postati varno in zgledno okolje za vse generacije slovenskih navijačev. Le na ta način se bo povečalo število navijačev na nogometnih tekmah slovenskih klubov.''
 
Še pred tem, v začetku oktobra so se belo-modri pridružili akciji Rožnati oktober – svetovni mesec boja proti raku dojk. ''Nogometaši želijo z aktivnim sodelovanjem v projektu »IZBERI ROŽNATO PRIHODNOST. ZA ŽIVLJENJE GRE!« slovenski javnosti in navijačem na stadionih pokazati, kako pomemben je zdrav način življenja in dobro poznavanje svojega telesa. Redno samopregledovanje, aktivno ukvarjanje s športom ter zdravo prehranjevanje so najpomembnejši zavezniki pri preprečevanju te bolezni. Dokazano je, da je rak dojke v zgodnjih fazah visoko ozdravljiv, zato ni časa za odlašanje,'' je bilo sporočilo rožnatega oktobra. V akciji so sodelovali Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) in Združenje 1. Slovenske nogometne lige (Prva liga) ter Društvo onkoloških bolnikov Slovenije.
 
Ob zaključku prejšnje tekmovalne sezone je ND Gorica konec maja v Športnem parku organizirala družabno prireditev Plavi z vami na zabavi. Nastopili so komik Tin Vodopivec, pevka Nina Pušlar, skupini Mambo Kings in Go Breakers. Predstavljene so bile vse selekcije nogometne šole.
 
V mesecu maju so na obisk v ND Gorica prišli učenci Osnovne šole Solkan. Srečanje pod imenom Druženje z nogometaši je osnovnošolcem odprlo oči v zvezi z dogajanjem na in ob travnati zelenici. Tako so se pogovarjali z igralci članskega moštva, zdravniško službo kluba, obiskali slačilnice in na igrišče gledali s tribune.
 
Ob tem je v letu 2011 ND Gorica kot prvi športni kolektiv v Sloveniji uvedlo sistem klubskih kartic ND Gorica. Navijaška skupina Terror boys je praznovala jubilejno 20. obletnico obstoja. Na tekmi proti Muri se jih je zbralo več kot sto, kar je za aktualne razmere zelo pohvalna številka. Igralci in vodstvo ND Gorica se je udeležilo precejšnjega števila promocijskih sponzorskih prireditev.
 
ND Gorica bo tudi v prihodnjem letu s še večjim zanosom aktivno sooblikovalo širše družbene akcije. Ob tej priložnosti so k sodelovanju povabljeni klubi, društva, šole in druge družbene organizacije.  
 
Skupaj bomo močnejši, bolj prepoznavni.