Briški športniki: Srebrnič, Debenjak in Edy Reja

Nova Gorica, 24.12.2011

Družabni prireditvi sta prisostvovala tudi trenerja ND Gorica

V prazničnem vzdušju je v petkovem večeru na Dvorcu Dobrovo v Goriških brdih potekalo srečanje nekaterih najboljših briških športnikov. Organizatorjem - Občini Brda, NK Brda, Zavodu za turizem, kulturo in šport Brda ter Fundaciji za invalidno mladino Stara Gora – Vrabček upanja, je uspelo na okroglo mizo pripeljati imenitne goste.

Srečanja sta se udeležila tudi Miran Srebrnič in Florjan Debenjak, aktualni trenerski dvojec prvega moštva ND Gorica, ki sta pri belo-modrem klubu tudi kot igralca pustila neizbrisen pečat. Prisotni so bili še: Lidija Benedetič, olimpijka v skoku v višino 1980 in 1984, tekač Rafko Marinič, slovenski rekorder na 800 metrov, skakalec v daljavo Ivan Puculin (rekord 7.70 metrov), ter odbojkarici ekipe iz Nove Gorice Dušica Šibav ter Miranda Kristančič. Ekipa se je leta 1983 prebila v tedanjo elitno jugoslovansko ligo, izključno z domačimi igralkami.    

Osrednji gost prireditve je bil znani nogometni trener Edoardo Reja iz Ločnika pri Gorici, ki je trenutno na klopi rimskega kluba SS Lazio. ''Moj oče je bil z Vipolž, mama z Oslavja. Oba sta bila Slovenca, tako da so moje korenine iz teh krajev. Mama mi je zmeraj pošiljala pisma v slovenščini. Govorim bolj po ''briško''. Upam, da me boste razumeli,'' je v sproščenem vzdušju povedal Reja, ki je kot aktiven nogometaš nastopal tudi za SPAL iz Ferrare in Palermo, v vlogi trenerja pa se je najbolj proslavil pri Napoliju in sedaj Laziu.

Gostje so po kratkem opisu svojih dosežkov Reji postavljali vprašanja. Florjana Debenjaka je zanimala taktična postavitev Lazia in sistem igre, ki ga ima Reja najraje. Miran Srebrnič pa je Reji predlagal, naj jim omogoči spremljanje nekaj svojih treningov.

''Vidva, ki sta mlada trenerja, morata biti še bolj pridna in delovna, saj imata mlade igralce, ki jih je potrebno tudi vzgajati, ne samo trenirati. Nam trenerjem je v velikih klubih dosti lažje. Imamo vse, kar si zaželimo. V manjših klubih pa ni tako. Kot trener moraš vložiti veliko več truda tudi na drugih področjih, ne samo v proces treninga,'' je Reja pohvalil delo trenerskega dvojca pri ND Gorica.

Prireditev je minila v zelo sproščenem in prisrčnem vzdušju, k čemur so s svojo dostopnostjo prispevali tudi osrednji gostje – uspešni športniki iz Brd.     

Fotogalerija:

Srebrni____REja.JPG

 

 

Miran Srebrnič in Edoardo Reja

Debenjak__Srebrni__.JPG

 

 

 

Florjan Debenjak in Miran Srebrnič

skupinska_1.JPG

 

Florjan Debenjak, Miran Srebrnič, Edoardo Reja, Lidija Benedetič, Rafko Marinič