Trener Miran Srebrnič po prvem treningu

Nova Gorica, 13.01.2012

Nekateri so manjkali

Po zimskem premoru so se v četrtek ponovno zbrali nogometaši Hita Gorice in pričeli priprave na spomladanski del prvenstva.

''Motiv fantov je velik. Kaj ne bi bil, če pa branimo odlično drugo mesto. Kot je znano, bomo priprave opravili večinoma doma, tudi prijateljske tekme so skorajda že v celoti dorečene. Ob začetku vadbe so nas zmotile le nekatere poškodbe,'' je uvodoma po prvem dnevu treninga povedal trener moštva Miran Srebrnič.

Strokovno vodstvo in igralce je uvodoma pozdravil športni direktor ND Gorica Uroš Dovžak, nakar so fantje že poprijeli za delo. Zaradi poškodb trenutno manjkajo Nejc Mevlja, Miha Mevlja, Miha Gregorič ter Danjel Rakušček. Vsi ostali so pripravljeni na postopno stopnjevanje ritma.

''Kot običajno pričenjamo s testiranji in nadaljujemo s kondicijsko pripravo. Taktika in sistem igre bosta na vrsto prišla kasneje,'' je za nd-gorica.com še povedal Srebrnič.

Igralci bodo ta teden vadili še v petek in soboto, v nedeljo imajo prosto, s pričetkom prihodnjega tedna pa jih čakajo zahtevnejši treningi.