Vito Plut pred prvo tekmo v letu 2012

Nova Gorica, 19.01.2012

V soboto proti Kranju

Po tednu dni treningov se nogometašem Hita Gorice v soboto obeta prva v nizu pripravljalnih tekem na spomladanski del Prve lige 2011/12.

V soboto ob 14. uri bodo v Novi Gorici gostovali člani tretjeligaške ekipe NK Kranj. Belo-modri vadijo dvakrat dnevno. Aktualno dogajanje je za nd-gorica.com pojasnil prvi strelec moštva Vito Plut.

''Kot je znano treniramo dvakrat dnevno. Zjutraj imamo praviloma fitness, popoldan pa treninge z žogo. Glavni cilj te faze priprav je pridobitev fizične moči, kondicije. Treningi so kar zahtevni, ampak tako je tudi prav. Vsi smo zelo dobro razpoloženi, težav ni,'' je uvodoma povedal strelec desetih prvenstvenih zadetkov.

Belokranjec sobotno tekmo s Kranjem pričakuje takole: ''Prva tekma je namenjena temu, da zopet začnemo z vzpostavljanjem stika z igro. Pridobiti moramo občutke, ob tem pa je dobro, da se tudi raztečemo po igrišču. Seveda upamo na pozitiven rezultat, zadetki pa bi bili za samozavest še kako pomembni.''

V ekipi se je zdravstveno stanje nekoliko izboljšalo. Miha Gregorič se je priključil treningom, kmalu se bosta vadbi pridružila še brata Mevlja. Danjel Rakušček bo odstoten še nekaj časa. Ostalih sprememb ni, tako da imata trenerja Miran Srebrnič in Florjan Debenjak na voljo skoraj celoten kader.