Belo-modri leto pričeli z visoko zmago

Nova Gorica, 21.01.2012

Zadeli so Vicente, Vetrih, Stojanović dvakrat in Plut

V sobotnem popoldnevu so nogometaši Hita Gorice odigrali prvo pripravljalno tekmo v letu 2012. Na umetni travi v Športnem parku so s 5:1 premagali tretjeligaša iz Kranja. Ob polčasu je bilo 2:1.

Domači so povedli v 13. minuti, ko je bil uspešen Brazilec William Franklin Vicente. Le šest minut zatem je za Gorenjce izenačil Poplatnik. Toda belo-modri so na premor odšli s prednostjo. Uspešen je bil Amedej Vetrih.

V nadaljevanju, ko je na igrišče pri Hitu Gorici stopila povsem nova enajsterica, sprva dva zadetka Daliborja Stojanovića. Zadel je v 65. in 71. minuti. Končni rezultat je s strelom z bele točke postavil najboljši strelec moštva Vito Plut v 85. minuti.

Zaradi nekaterih odsotnosti zaradi poškodb in bolezni so moštvu pomagali štirje igralci mladinske ekipe, in sicer Sandi Bremec (prvi strelec mladinske lige), Robi Jakovljevič, Boštjan Frelih ter Jan Dornik.

Naslednji dvoboj belo-modre čaka v sredo 25. januarja, ko se bodo prav tako v Novi Gorici pomerili s prvoligaško ekipo NK Triglav Kranj.
 

Hit Gorica : NK Kranj 5:1 (2:1)
Strelci za Hit Gorico: Vicente (13), Vetrih (38), Stojanović (65, 71), Plut (85/11m).

Postava Hita Gorice (1. polčas): Štrukelj, Gregorič, Širok, A. Jogan, Vetrih, Ndiaye, Martinovič, Popović, Bremec, Arčon, Vicente.

(2. polčas): Simčič, Buzeti, Zarifović, Mijatović, Frelih, Kovačević, Jakovljević, Žigon, Dornik, Plut, Stojanović.