Izjava za javnost

Nova Gorica, 02.02.2012

Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije je ND Gorica 1.2.2012 podelil rdeči karton. V medijih je bilo objavljeno, da ga SPINS na podlagi anonimno opravljenih anket med slovenskimi prvoligaškimi igralci podeljuje »zaradi razmer v prvoligaških klubih, ki se nanašajo na pravočasnost izplačil ter ostale kršitve.«
 
Pojasnjujemo:
 
1.) V ND Gorica so vse obveznosti do igralcev in trenerjev poravnane! V pogodbah zapisano določilo o izplačilu do 30. v mesecu smo v zadnjih dveh letih izvrševali že 15. v mesecu, z novim letom 20. v mesecu. Novembra objavljena Spinsova lestvica druge vrste je ND Gorica uvrstila na PRVO mesto pri točnosti izplačil (ocena 9,66 od 10 je tudi najvišja ocena, ki jo je posamezen prvoligaški klub prejel), na skupni lestvici (točnost izplačil, možnosti sporazumevanja in posredovanja mnenj v klubu med igralci in upravo, jasnost pogodbenih določil v pogodbah med igralci in klubom in javna podoba kluba v medijih, širšem okolju in navijači) pa je zasedla izjemno drugo mesto s povprečjem 8,11 točke! Verjamemo torej, da »pravočasnost izplačil« ni bila razlog za podelitev rdečega kartona.
 
2.) Razlog za njegovo podelitev vidi predsednik SPINS-a Dejan Stefanović zaradi primera odstopa od pogodbe z bivšim igralcem kluba, zaradi katere naj bi bila v Sloveniji »resno ogrožena pogodbena stabilnost«. Njegove obtožbe kategorično zavračamo, saj smo od pogodbe odstopili iz utemeljenega pravnega razloga,  kar je odločila tudi Komisija za pritožbe Združenja 1. SNL. S preostalimi igralci, za katere g. Stefanović trdi, da jim je bila ob koncu pretekle sezone narejena velika škoda, pa smo se sporazumno dogovorili o prenehanju pogodbe! Rdeči karton smo po Stefanovićevem mnenju torej dobili zato, ker smo se držali pravno nespornih določil pogodbe!
 
Glede na dosežene rezultate se v ND Gorica s ponosom obračamo na obdobje zadnjih dveh let, v katerem je bil na vseh nivojih delovanja kluba storjen velik korak naprej. Drugo mesto na generalni lestvici ter prvo mesto v posamični razvrstitvi glede točnosti izplačil pogodbenih obveznosti, ki so nam ga dodelili naši nogometaši, pomenita pri delovanju ND Gorica izjemen motiv za bodočnost, ki ga zlonamerni poskusi posameznika, ki svoje lastno mnenje skriva za »anonimnimi anketami nogometašev«, zagotovo ne bodo izničili.

Ker v izjavah g. Stefanovića, da je rdeči karton »znak, da je potrebno že razmišljati o zamenjavi uprave, da klub ne bi v kratkem času ugasnil« in da se je »na žalost v preteklosti že večkrat izkazalo, da so bili rdeči kartoni predhodnica stečaju in likvidaciji kluba," vidimo le blatenje enega doslej najuspešnejših športnih kolektivov v Sloveniji, bomo ob novih primerih diskreditacije dobrega imena ND Gorica postopali po vseh razpoložljivih pravnih možnostih. 

ND Gorica