Utrinki s priprav v Istri

Nova Gorica, 03.02.2012

Za nd-gorica.com je komentar podal Sandi Arčon

Krajšim pripravam nogometašev Hita Gorice v Istri se je danes pridružil tudi prvi trener Miran Srebrnič. Že ob prihodu se je soočil s podobnimi težavami kot doma - neugodnimi vremenskimi razmerami, ki krojijo program treninga.

Fantje so sicer v petek dopoldan opravili trening v Taru, ki je od Poreča oddaljen sedem kilometrov.  Toda trenirali so pri -4 stopinjah Celzija, močni burji in na zmrznjenem igrišču. Zato sta se Miran Srebrnič in Florjan Debenjak odločila za krajši popoldanski trening kar v neposredni bližini hotela. Del ekipe je vadil v fitnesu, kamor se belo-modri odpravljajo tudi v soboto dopoldan. Vremenska napoved za soboto je namreč še slabša, tudi do -6 in s snežnimi padavinami. Pod vprašajem je tako tudi tekma v Rovinju proti moštvu Istra 1961.

Posebej za nd-gorica.com je iz Poreča spregovoril Sandi Arčon, strelec edinega zadetka za Hit Gorico na tekmi proti Interju: "Prva tekma tu je bila težka, predvsem zaradi vremena. Tudi Inter se je pokazal kot zelo močan nasprotnik. To nam je sicer prišlo prav, da smo videli svoje pomanjkljivosti in način, kako jih odpraviti. Na začetku smo se dobro upirali. Če ne bi bilo tako slabih razmer, bi skoraj zagotovo zmagali. V nadaljevanju smo bili namreč boljši nasprotnik. Vesel sem, da je prišel prvi moj zadetek v teh pripravah in upam, da ne bo zadnji, temveč da jih bo sledilo še veliko." (smeh) 

Sandi se je dotaknil tudi priprav v tako slabem vremenu: "Težko je, a s tem se ne smemo obremenjevati. Narediti moramo vse, kar je potrebno. Lahko si le zaželimo, da bi se vreme kaj kmalu izboljšalo. Sicer smo doživeli tudi kakšna neurja ali nevihto. Tako kot se slabo vreme vleče tokrat, pa še ne."

Arčon je strnil pričakovanja pred sobotno tekmo z Istro 1961: "Nasproti nam bo spet stal močan nasprotnik, ki igra malce bolj grobo. Pričakujem podobno tekmo, kot je bila četrtkova. Upam, da ne bo vetra in se bomo veselili zmage. Čeprav je v tem obdobju priprav bolj pomembna igra, tudi rezultat ne sme zaostati."

Nekaj utrinkov petkovega dne:

 DSCF5155.JPG

 

 

 

 

DSCF5178.JPG

 

 

 

DSCF5209.JPG

 

 

 

 

DSCF5251.JPG

 

 

 

 

 

 

 

DSCF5246.JPG

 

 

 

 

 

 

 

Foto: ND Gorica

ND Gorica – vse pravice pridržane!