Belo-modri pogumno v Koper

Nova Gorica, 09.03.2012

Tretji primorski derbi letos v soboto ob 18.00. Prenos na Šport TV 1.

Pred vrati je primorski derbi. Na Bonifiki se bosta v soboto ob 18. uri pomerila Luka Koper in Hit Gorica. Prenos tekme bo na Šport TV 1.

V taboru belo-modrih se pred dvobojem soočajo s kopico težav. Že poškodovanim bratoma Nejcu in Mihi Mevlja, Daliborju Stojanoviću ter Danjelu Rakuščku, se je v začetku tedna pridružil še vratar Vasja Simčič.

K sreči bo strokovnemu štabu na voljo povratnik Andrej Komac. Za razplet srečanja bo odločilna predvsem igra v zvezni vrsti, ki je na prvem dvoboju v letu 2012 proti Celjanom precej šepala.

Trenerja Miran Srebrnič in Florjan Debenjak sta skozi ves teden zavzeto pripravljala moštvo. Tudi vremenski pogoji so bili ugodni.

Miran Srebrnič je za nd-gorica.com ob tem dejal: ''Delali smo dobro. Opravili smo kar precejšnje število treningov. Analizirali smo prvo tekmo, ki ni bila posebej dobra. Toda na vsakem začetku so prisotna določena nihanja. Važno je, da je ekipa mirna, da delamo dobro. Prepričan sem, da bomo po nekaj srečanjih ujeli formo, ki smo jo imeli v zelo uspešnem jesenskem delu.''

V tekočem prvenstvu so doslej oba primorska derbija visoko dobili Novogoričani. Hit Gorica je jeseni v Kopru slavila s 4:0, v Športnem parku pa s 4:1.